Izvor: Blic, 14.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije opozicije bez mitingovanja

Akcije opozicije bez mitingovanja

BEOGRAD Demokratska alternativa, kako je rekao njen lider Nebojša Čović, dobila je zadatak da izradi predlog sporazuma udružene opozicije o ponašanju i odnosima opozicionih stranaka pre, za vreme i nakon izbora. Taj sporazum, prema njegovim rečima, treba da sadrži i kriterijume ko može da bude kandidat opozicije na lokalnim izborima.

Čović je naglasio da je, zbog velike kriminalizacije našeg društva prethodnih godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jako važno da opozicija predloži ljude kojima, u tom pogledu, narod neće moći ništa da prigovori. On je dodao da je na poslednjem sastanku opozicije formirana radna grupa koja će definisati zajedničke akcije, i istakao da je sigurno da se 'zajednički nastupi neće svesti samo na mitinge'.

Čović je čestitao izbornu pobedu DPS u Podgorici i istakao da bi zajednički nastup demokratskih snaga iz Srbije i Crne Gore na eventualnim saveznim izborima bio poželjan, jer bi se 'tako smanjila mogućnost manipulacije Slobodana Miloševića odnosima u federaciji'.

Komentarišući posetu kineske delegacije Beogradu i eventualnu ideološku podršku Kine našoj zemlji, lider DA je rekao da Kina nikada nije u Savetu bezbednosti UN stavila veto na odluke koje su se odnosile na Jugoslaviju i upozorio da naša zemlja opet postaje 'loptica za prebacivanje na relaciji Kina SAD'.

J.B. Počinje izrada lista

BEOGRAD (Beta) Predsednik SDU Žarko Korać izjavio je da će na današnjem sastanku predstavnici udružene opozicije razgovarati o 'principima izrade zajedničkih izbornih lista'. Dogovor počinje u 12 sati u prostorijama SDU, a trajaće narednih desetak dana'.

D.B.V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.