Izvor: B92, 28.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajl: Nema rešenja bez garancija

London -- Analitičar Džonatan Ajl kaže da bečki skup pokazuje odlučnost da rešenje za Kosovo mora da sadrži garancije za manjine.

Stručnjak za Balkan londonskog Kraljevskog instituta združenih oružanih snaga izjavio je da obnavljanje dijaloga o Kosovu jasno pokazuje da su zapadne sile sada odlučne da svako rešenje mora da sadrži garancije. "Ono što, međutim, još nemamo, jesu praktični detalji rešenja koje bi štitilo kosovske Srbe od nasilja, kakvom su bili izloženi u martu", rekao je Ajl.

"Nijedna zapadna vlada ne želi da javno prizna da bi trebalo krenuti u pravcu neke vrste podele na kantone, možda slične onima koji postoje u Bosni", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.