Izvor: B92, 04.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ahtisari još bez predloga"

Beograd -- Specijalni izaslanik UN za Kosovo Marti Ahtisari neće predložiti rešenje za Kosovo sredinom septembra, kaže Hua Đijang.

Ahtisarijeva portparolka je izjavila da će doći vreme za predlog rešenja za status jer to očekuju svi u međunarodnoj zajednici i obe zainteresovane strane, ali da to vreme još nije došlo. Hua Đijang je rekla da će Ahtisari otputovati u Njujork sredinom septembra i podneti izveštaj Savetu bezbednosti, kao što je i ranije činio, ali ovog puta o napretku u pregovaračkom procesu i predstojećim koracima.

"Nastavićemo pregovore o tehničkim pitanjima dok god budemo smatrali da postoji mogućnost smanjenja jaza između dve strane", rekla je Hua Đijang.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.