Agencija dužna da izda račun ili fakturu za đačke ekskurzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2022, 11:16

Agencija dužna da izda račun ili fakturu za đačke ekskurzije

Turističke agencije koje organizuju putovanja dužne su da svakom fizičkom licu sa kojim imaju zaključen ugovor o organizovanju putovanja izdaju fiskalni račun, što se odnosi i na đačke ekskurzije, kažu u Poreskoj upravi.

Agencije su dužne da izdaju fiskalne račune roditeljima koji direktno sa turističkom agencijom sklope ugovor o putovanju odnosno organizovanju đačke ekskurzije, objavila je Poreska uprava.

Ukoliko je ugovor sklopljen sa školom, a ne sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fizičkim licima, u tom slučaju se ne izdaje fiskalni račun, ali je agencija u obavezi da školi izda fakturu u skladu sa zakonom koji uređuje oblast izdavanja faktura.

Turistička agencija može da izda fiskalni račun na dan kada je korisnik usluge odnosno fizičko lice dobilo od turističke agencije dokument o pravu da krene na ugovorenu ekskurziju, odnosno kada dobije vaucer pre polaska na putovanje, a najkasnije na dan kada je završena ekskurzija, prema programu putovanja.

Korisnici usluga mogu da vrše plaćanje na više od jednog načina.

To znači da mogu da izvrše plaćanje gotovinom, čekovima, platnim karticama i slično.

Važno je samo da u tom slučaju na fiskalnom računu budu posebno iskazani iznosi po pojedinačnim načinima plaćanja, navode iz Poreske uprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agencija dužna da izda račun ili fakturu za đacke ekskurzije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Sep.2022

BEOGRAD – Turističke agencije koje organizuju putovanja dužne su da svakom fizičkom licu sa kojim imaju zaključen ugovor o organizovanju putovanja izdaju fiskalni račun, što se odnosi i na đačke ekskurzije, kažu u Poreskoj upravi. Agencije su dužne da izdaju fiskalne račune roditeljima koji...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.