Agencija: Svi učesnici na izborima u Mionici predali izveštaje

Izvor: Blic, 13.Feb.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencija: Svi učesnici na izborima u Mionici predali izveštaje

Svi politički subjekti koji su učestvovali na lokalnim izborima u Mionici i Lučanima predali su izveštaje o troškovima izborne kampanje Agenciji za borbu protiv korupcije.

- 'Izveštaje su dostavili svi politički subjekti koji su bili u obavezi, tako da nema potrebe za preduzimanje mera po tom osnovu - rečeno je Tanjugu u Agenciji.

Kako navode, kontrola izveštaja će se obaviti u roku od mesec dana, od dobijanja potrebnih podataka i dokumentacije traženih od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedinica lokalne samouprave, poslovnih banaka i pravnih lica - pružalaca usluga političkim subjektima.

U Agenciji ističu da su tri politička subjeka imala obavezu da podnesu izveštaje za izbore u Mionici, dok je izveštaje za izbore u Lučanima imalo obavezu da preda pet političkih subjekata.

Zakonsku obavezu za dostavu izveštaja o troškovima izborne kampanje za izbor odbornika Skupštine opštine Lučani imale su Srpska napredna stranka, Koalicija Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, Dveri, Nova Srbija i Grupa gradjana ''Jedan tim''.

Kada je reč o izboru odbornika Skupštine opštine Mionica, obavezu su imale Srpska napredna stranka, Koalicija SPS - JS i Demokratska stranka.

Rokovi za predaju izveštaja o troškovima izborne kampanje, Agenciji za borbu protiv korupcije istekli su - za Mionicu 28. januara, a Lučane 4. februara.

Prema Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti, politički subjekti koji su učestvovali u izbornoj kampanji dužni su da Agenciji podnesu izveštaje o troškovima izbornih kampanja, u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezulata izbora i izveštaje podnosu u elektronskoj i pisanoj formi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.