Izvor: B92, 06.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati: Izbor Stojkovića narušava ugled Vlade Srbije

Novi Sad -- Advokatska komora Vojvodine ocenila je da izbor Zorana Stojkovića za ministra pravde Srbije "grubo narušava ugled vlade i ne obećava pozitivne promene" u organizaciji pravosuđa. "Izbor Stojkovića grubo narušava ugled Vlade Srbije, jer je 1985. godine kao sudija Okružnog suda u Beogradu predsedavao većem u jednom od političkih suđenja i sudelovao u izricanju osuđujuće presude za delikt mišljenja", piše u saopštenju Upravnog odbora AKV-a. Vojvođanski advokati ocenili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i da izbor Stojkovića, bez obzira na njegova današnja politička uverenja, "ne obećava" obezbeđivanje uslova za nezavisan i samostalan rad sudova.

AKV je osudio ponašanje nekih advokata u krivičnom postupku za ubistvo na Ibarskoj magistrali i u postupcima pred Specijalnim sudom u Beogradu, poput napuštanja glavnog pretresa, zahteva za izuzeće predsednika suda, uzajamno vređanje i napadanje. "Bez obzira na slabosti u radu sudskih veća, te pojave iziskuju reagovanje disciplinskih organa nadležne advokatske komore, ali i što skoriju inkriminaciju nepoštovanja suda i ometanja pravde, kao posebnog krivičnog dela", piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.