Izvor: B92, 01.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Administrativni odbor odobrio pritvor za Sarajlića

Beograd -- Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je pritvor zamenika republičkog javnog tužioca Milana Sarajlića, osumnjičenog za primanje mita i spregu sa organizovanim kriminalom. Predsednik tog odbora Boško Ristić rekao je za B92 da je ta odluka doneta zbog uloge koju je Sarajlić imao u proteklom periodu i težine krivičnog dela za koje je osumnjičen. "Očekujem da ćemo na ovaj način obeshrabriti sve one koji se budu usudili da se na bilo koji način povezuju sa kriminalcima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i učestvuju u kriminalnim radnjama i smatram da će g. Sarajlića, zajedno sa krivičnom prijavom, uz adekvatne dokaze, procesuirati na takav način da zasluži zakonsku kaznu i da istu kaznu, nadam se dugogodišnju, i do kraja izdrži", rekao je Ristić.

Ristić je dodao da će se tokom ove nedelje pred sudovima naći prve krivične prijave protiv umešanih u organizovani kriminal, ali i protiv onih koji su, iz drugih razloga, privedeni od uvođenja vanrednog stanja. Ristić je precizirao da se očekuje podnošenje nekoliko stotina krivičnih prijava zasnovanih na dokazima o povezanosti pojedinaca sa organizovanim kriminalom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.