ASNS podržava LDP

Izvor: B92, 08.Mar.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASNS podržava LDP

Smederevo -- Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić danas je u Smederevu podržala LDP na čijoj listi su i predstavnici te asocijacije.

"Sve društvene grupe danas su zastupljene u parlamentu pa zašto ne bi i zaposleni u vreme ovako velike socijalne i ekonomske krize, u vreme kada u Srbiji nema socijalnog dijaloga i kada Socijalno-ekonomski savet ne funkcioniše", rekla je Ranka Savić agenciji Beta.

Ona je navela da su mnoge zakone u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamentu usvajale političke partije koje sebe nazivaju socijalno-demokratskim, a koje su duboko i suštinski protiv interesa i prava radnika.

Savićeva je navela da je tako zakonom omogućeno zastarevanje prava potraživanja iz radnog odnosa.

"Ukoliko poslodavac duguje 10 zarada i prodje 10 godina, a nije ih isplatio - to pravo zastareva. U nekoliko navrata u parlamentu sam govorila o tome, upozoravala kolege da taj zakon ne sme i ne može da se podrži i ništa nije pomoglo. Socijal-demokratske partije su ga podržale, LDP nije", kazala je Ranka Savić.

Ona je naglasila da LDP nikada "nije lagala" i "nije se služila populizmom" da bi dobila glasove već je "realno govorila o stanju u državi i društvu, ekonomiji, socijali".

"To je nešto što asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata ceni", navela je predsednica ASNS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.