AKTUELNO: Još 84 slučaja korone, jedna osoba umrla, milion testiranih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2020, 06:44

AKTUELNO: Još 84 slučaja korone, jedna osoba umrla, milion testiranih

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 8.285 osoba, njih 84 bilo je pozitivno, a jedna osoba je preminula.

U Srbiji je do sada na korona virus, testirano ukupno 1.001.425 osoba, a potvrđeno je 32.078 slučajeva infekcije, pokazuju podaci objavljeni na sajtu covid19.rs .

Od početka epidemije od korona virusa umrlo je 728 ljudi. Stopa smrtnosti je 2,27.

Hospitalizovano je 407 osoba, a na respiratorima je 35 pacijenata.

15.32 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Ustanove socijalne zaštite: Zaraženo 60 korisnika i 31 zaposleni

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid-19 kod 60 korisnika i 31 zaposlenog, saopštilo je ministarstvo rada.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 983, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 395, dodaje se u saopštenju.

13.55  - U Kraljevu u poslednja 24 časa bez novozaraženih

U Kraljevu je u poslednja 24 časa testirano 20 uzoraka na korona virus i nije bilo zaraženih, podaci su Zavoda za javno zdravlje Kraljevo koji su objavljeni na sajtu grada.

U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu trenutno se leči jedan pacijent pozitivan na kovid-19.

10.29 - Ašanin:Situacija u Srbiji sa koronom je stabilna, ali krhka

Direktor Kliničkog centra Srbija prof. Milika Ašanin kaže da je situacija u zemlji, što se tiče virusa korona, zadovoljavajuća i stabilna, ali da je krhka.

"Značajno je manje bolesnika u prijemno-trijažnim ambulanata, kako Infektivne klinike, tako i kovid ambulanti u Beogradu. Na nivou grada Beograda u toku 24 sata na bolničko lečenje se primi primi oko desetak pacijenata", rekao je Ašanin.

09.54 - Kon: Trenutno niska aktivnost virusa, više respiratornih infekcija

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se građani "opuštaju" zbog pada broja registrovanih slučajeva zaraženih korona virusom i upozorio da se, uprkos apelima, mere ne poštuju u potpunosti.

Kada je reč o epidemiji kovid 19, Kon je ocenio da se situacija stabilizovala i da je trenutno niska aktivnost virusa, ali da je on stalno prisutan.

09.00 - Lončar: Sve više prvih pregleda, ne opuštamo se ni trenutak

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je u poslednja 24 sata bilo oko 1.000 kovid pregleda, od kojih čak 680 prvih, što pokazuje da nije vreme za opuštanje.

"Do sada je bila jedna trećina prvih pregleda, a ostalo su bile kontrole. Zato se opuštamo nijednog trenutka", rekao je Lončar za RTS.

08.35 - Jedan student iz doma zaražen Kovidom, niko u karantinu Lola

Među 5,5 hiljada studenata koji su smešteni u 14 beogradskih domova samo jedna studentkinja zaražena je kovidom, ima lakše simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji, rekao je danas direktor Studentskog centra Beograd Goran Milić.

07.49 - U Kragujevcu još petoro obolelih, dva zaražena đaka

U Kragujevcu nema uslova za ukidanje vanredne situacije, saopšteno je iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje.

U tom gradu juče je registrovano petoro novoobolelih, a sve više je i pregleda. U školama su dva đaka obolela od kovida 19, preneo je RTS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.