A, šta sad, Dinkiću?

Izvor: Glas javnosti, 15.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A, šta sad, Dinkiću?

BEOGRAD - Populistička politika obećanja kojom je u predizbornoj kampanji Mlađan Dinkić pobrao u Kragujevcu i Šumadiji popriličan broj glasova - puca kao mehur od sapunice! Od Dinkićeve spektakularne medijsko-scenske najave kako će “Fijat” ponovo oživeti Kragujevac i celu Srbiju, od njegovih spektakularnih TV nastupa u kojima je mesijanski poentirao u stilu “Velikog brata” - ostale samo prazne “Zastavine” hale! Ali, u njima, sada, zbog dotrajalosti krovova i zidova, u mraku i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godinama bez struje - genije Mlađa može da predloži jedan novi fenomenalni projekat: gajenje pečuraka.

Preča posla

Jer, “Fijat” sada ima preča posla, da spasava sopstvenu kožu slanjem na plaćeno odsustvo čak 48.000 radnika i ni na kraj pameti im ne pada, da sada brinu o tamo nekoj “Zastavi”, Kragujevcu i datim obećanjima... Pa, odakle im obećanih 200 miliona evra, ako traže pomoć države za matičnu firmu u Torinu!? Ali, pečurke ćemo opet izvoziti Italijanima.

- Eto, već danas prilike, jer mediji tvrde da će zajedno sa ministarkom za NIP, Vericom Kalanović biti u Kragujevcu, da naš “genijalac” predloži novi posao svom saborcu Verku i ojađenim radnicima “Zastave” - pričaju radnici. - Zar treba više išta reći? Sva sreća te smo ipak sačuvali staru opremu... Da smo i nju bacili u staro gvožđe, kako su nam predlagali, sad bi zaista mogli samo da gajimo pečurke...

Inače, svetski mediji su preneli, da je italijanski “Fijat” zbog krize odlučio da obustavi proizvodnju automobila na mesec dana. Zato u kragujevačkoj “Zastavi” strahuju da će doći do odlaganja realizacije ugovora sa Italijanima.

Zbog krize u svetskoj automobilskoj industriji, “Fijat” je odlučio da na jednomesečni prinudni odmor, od polovine decembra, pošalje zaposlene iz svih fabrika. Sudbina radnika u “Zastavi”, koja je odnedavno pod okriljem tog proizvođača, i dalje je neizvesna.

Iznevereni

“Zastava” još nije dobila konkretne znakove od “Fijata” koji bi ukazali da će doći do usporavanja realizacije sporazuma između Vlade Srbije i te torinske fabrike. Ipak, radnici su zabrinuti za budućnost, a u Samostalnom sindikatu “Zastava automobili” tvrde da vesti iz Torina predstavljaju nagoveštaj lošeg razvoja događaja o čemu je već Glas javnosti opširno pisao.

- Do 31. marta po ugovoru je trebalo da “Fijat” uplati 200 miliona evra za prvu tranšu, koja bi značila početak realizacije ovog projekta. Ako se već sada ide na plaćena odsustva i najavljuje recesija, a “Fijatu” je već pala proizvodnja i prodaja za 30 odsto, vrlo je teško očekivati da će u martu neko investirati 200 miliona. - izjavio je predsednik sindikata Zoran Mihajlović.

....ZIVEO DINKIC 1!\

Ako neko takav moze osatti na vlasti vise od par meseci onda mu svaka cast ....A , sta reci o narodu koji TRPI takvog ?

Kada arzmislim ima i gore bagre , najaktuelnija bagretina srpskog porekla : BLAGOJEVIC ---i narod se ne sme zavaravati :

ONI KOJI VAM SE NAMECU KROZ SILNE KAMPANJE SU SLJAM KOJI JE NESPOSOBAN DA ZIVI OD RADA I NAPREDUJE U SVOJOJ PROFESIJI { oko 90% njih}......

toliko o demokratiji

Dinkic je obicna budala. Glavni kolovodja ove masovne prevare i pljacke koja je izvrsena ovih zadnjih 10ak godina je Miroljub Labus i njigova mafijaska druzina G17. Labus je u MMFu i odatle diriguje kradjama a G17 mafija to sprovodi u delo.

A sto se tice Kragujevca, secam se jednog kragujevcanina koji je bas na ovom sajtu pljuvao po Nikolicu kao on toboze sprecava velike Fijatove investicije u Kragujevcu a "sposobni" Dinkic pravi posao stoleca. Naka sada ide i pita tog "stricnjaka" koliko je love sebi gurnuo u djep u toj transakciji.

hahahahahaha pada vladaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ahahahahahah pa neznam ko je mogao da veruje ovim vucibatinamaaaaaaaaaaaaaaaaa. jel vidite kako vlada SAD pomaze svoje banke? a sta je dinkic uradio sa nasim bankama? pada vladaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Americka vlada pomaze svoje banka a Dinkic je Srbima ugurao Austrijske i raznorazne belosvetske banke

Doci ce do kupovine Zastave sa opljackanim novcem od naroda iz doba Milosevicevog rezima,i nastavili sa ovim demokratama.To sto se privatizovalo kod nas,u vecini slucajeva je to novac sa Kipra,dostupan tajkunima koje kontrolise razni rezimi koji se smenjuju posle 5 okt.

Pa nista, sada ce Mladjo da kaze da on nije znao da ce celi svet da zapadne u ovakvu ekonomsku krizu. Inace da je znao, Mladjo ne bi obecao Kragujevcu ono sto jeste (ma koga je sada nakon izbora briga sta je Mladjo obecao).

Pa ne bi Mladjo bio tamo gde jeste da ne zna da petlja, laze, i izmislja. Majstor je Mladjo za to.

Jos jedno u nizu laznih predizbornih obecanja od strane velikog eksperta i strucnjaka u obalsti finansija i ekonomije Dinkica.

Динкић је урадио шта је хтео. Добио гласове, узео невероватне паре и сада може мирно да се повуче. Више и нема шта за продају. А они што су гласали за њега нека сада траже да он отвори народни казан па нека се хране код њега.

Tom prevarantu pod hitno uzeti pasos da ne bi zbrisao.

Nije vazno da li ce Fijat doci, vazno je da je Verko jos jednom sa svojim lopovima na vlasti i da je napunio Opstinu radnom snagom iz Zastave, zamislite preuzimanjem. Danas, kad toliko ljudi ne radi, on , Gradonacelnik , bavi se samo time kako ce i gde udomiti partijase i zaopsljava vec zaposljene. A grad je mali da bi stali svi oni koji zive od novca poreskih obveznika i nista ne rade, pa su mu saradnici smislili nacin kako da rasterete opstinsku zgradu. Genije Nedja je tu i ideja mu ne manjka kad je steta u pitanju, pa je predlozio da se rasire po gradu. Zato je na vise lokacija u Kragujevcu sakrivena njihova administracija , na cijem celu se nalaze debelo placeni poslusnici. Ali, ko za to mari, Verko se pokajao sto u proslom mandatu nije nesto uradio za sebe, pa se sada popravlja da se opet ne bi kajao.

Novinari vise nisu novinari, oni su roblje koje radi za crkavicu i pisu ono sto im se naredi. Vlastiti mozak su vec odavno iskljucili. Sta je u opste interesantno u ovom clanku ? nista! Sto o Dinkicu i njegovoj samovolji ne pitaju premjera i predsednika drzavve, sto ih ne pitaju doklen ce to biti toleriso i zasto to tolerisu. Taj interviju objavite ako imate muda. Ovako vi se ponasate isto kao Dinkic, varate narod. Jadno je novinarstvo danas u srbiji.

http://www.pogledi.co.yu/diskusije/viewtopic.php?t=12100&start=45&sid=42...

Опус Деи:Мислим да ћете имати среће овог пута и да се сада ништа неће испречити.

Матијас:Наш рок је од 2009 до 2012.2009 ће бити катастрофална по Србију нарочито са економске сфере,увећаће се још више беда што је сјајно за нас! Очекујемо такође да се у наредне 2 године затвори велики број фабрика, нисам пратио баш ово у вези Крагујевца,али сте ми рекли да вам је онај менаџер који је иначе из ОПУС ДЕИ-а рекао да неће бити ништа спектакуларно од тог уговора.

Опус Деи:Наравно и ФИАТ сам има велике проблеме...А сад на посао!

Матијас:Наравно ја идем сад у Минхен и Беч да још утаначимо неке детаље са осталим ''директорима''

Мађар:Ја чекам миг па ћемо почети ''акцију''!

pa niste valjda verovali ? pa nije on na vlasti sto ga je narod izbrao nego nepravdom i prevarama, zajedno sa onim pokvarenjom sto misli da je "el presidente"

Molio bih vas da ne govorite i pisete gluposti. "Izgleda nema nista" - svasta... naravno da ima!

Narode ovce jedne. Pa Fiat nikada nije ni imao nameru da dodje. Sve je to dogovor. Ovi koji su postavili ove alamane na vlast, redovno im pomazu da tu vlast i zadrze. Za tu priliku pojavili su se i predstavnici Fiata da organizuju jednu predstavu u Seoskom domu kulture (Zastava Kragujevac), po potrebi pojavice se i vlasnik Mercedesa ili GM licno, jer im se to racuna kao drustveno politicki rad. Dovoljno je samo da im demokrate zakukaju, da gube vlast, doci ce i Obama licno, da obeca kule i gradove, A vi ovce, verujte i glasajte.

Kad neko veruje dinkicu, on ili zivi na grani ili je doziveo mozdani udar pa sada tumara po okolini prazne lobanje dok mu vetrovi duvaju kroz usi. Srpski narod je odavno izgubio moc rasudjivanja ili prepoznavanja istine od neistine. Zato i postoje jedan dinkic, tadic, sutanovac, jado vukcevic, nikolic i slicna bulumenta koji mogu da lazu do beskonacnosti i obecavaju i kule i gradove. Svima njima je put u ona letovalista sto se zovu Padinburg, Zabela ili S. Mitrovica, samo jos da se narod opasulji. Imas li sad snage, narode srpski, ili si opet sve prepustio da te tudjin vodi? E, a 2009. je koliko sutra...

Vi iz redakcije kao da volite da ceo posao propadne pa da se nasladjujete kako ste bili u pravu.Istina je da je trenetno u svetu velika finansijska kriza koja je najvise pogodila auto-idustriju a kakva nije bila prilikom sklapanja sporazuma sa italijanima.Ne samo Fiat nego i Mercedes,BMW,americki proizvodjaci salju hiljade radnika na produzeni odmor.Tacno je da to moze da dovede do odlaganja posla ali ali je cudno da mnogi u Srbiji vole da se to desi samo sto su Dinkic i Tadic u pitanju

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2008&mm=12&dd=09&nav_id=333...

Mozda ce ti biti lakse da citas ovu "redakciju".

Inace kriza je pocela pre GODINU dana, a "experti" su imali sve te pokazatelje jos proslog decembra,

Jdeino ti ostaje da se zapitas :Da li su oni stvarno exprti, ili STVARNO rade za nekoga drugog??

"Oklevanje...SMRT U AKCIJI!".....(streljajte ta "G"!).

Sad mogu gradjani Srbije novim Zastavinim Fiat vozilima da odu do prve poste da podignu svojih 1000 evra od akcija javnih preduzeca!

Kомунизам је мила мајка спрам ове педерске братије, али маса је гласала демоНкратски.

Посао је морао да пропадне јер се Динкић латио тога посла.Најаве краха на "Вол Стриту"нису од јуче.Било је упозорења економских стручњака шта све може да задеси америчку економију,али нико није обраћао пажњу,или прецизније,за Динкића и Динкиће Америка је светиња.Зар она да пропадне?Слепци крај очију,то је најбољи назив за поштоваоце лика и дела УЈКА СЕМА.И сада када је Америка у ногдауну,без икаквих шанси за опоравак (хвала богу!!)"крива" је редакција "ГЛАСА ЈАВНОСТИ"и сви који другачије мисле од Г-17,и банде из ЛДП-а када говоре о промашају века,односно о Динкићевој "бајци" са италијанским партнерима.Од посла са ФИАТОМ нема ништа.И Г-17 и ЛДП се не подносе,али имају заједничку визију "опоравка"Србије.Њихова душевна храна је мржња према Русији.Али и њих богами Русија има у виду.Нека то никада не забораве.Декор ЛДП-а је идентичан декору оне одвратне Б92(црвено и наранџасто),а поред декора и гомила лажи о једној дивној земљи каква је Русија.Само читам и слушам баљезгања на рачун Русије.Па "господо"у гадном сте зајебу.Русија жели да помогне Србији,тј. да је врати на прави пут,и у томе успева преко оног честитог дела српске популације који воли Русију,али ономе другом,тзв.европском ће ....ти мамицу као и свим џукелама из ближе и шире околине који покушавају да размонтирану Америку монтирају у Европи,што у Србији,што у Украјини,Грузији,Хрватској,Албанији,итд.Та потковица у лику НАТО база у побројаним америчким коњушницама је посластица за Русију,коју ће појести за маренду.И већ тада је обавила посао,с тим да нема потребе за неким озбиљнијим оброком,јер ће се мајка Русија већ тада добро најести.ЛДП фашистима никако није јасно да Русија не тражи НИС зато што хоће да наплати како они кажу дипломатију око КиМ,већ зато што имају обавезу да заштите онај део српског националног корпуса од лудака са Б92,из ЛДП-а,Г17плус,Чанкових фашиста и остале намножене багре у лику тзв.европске Србије.Нико на свету Русији не може да понуди ништа,што Русија већ нема.Има све на свету.Једино што Русија жели,то је да поручи народу и земљи који су јој најближи на овом свету да се окани дила и дружења са стоком која никоме добра није донела.Желим јој све најбоље на том путу,а оне који презиру Русију поручујем да су јадни и бедни,и да ће у том јаду и беди нестати,као и њихови покровитељи.Поздрав русофилима из Републике Српске!!

Kako su dosli na vlast tako moraju i da odu.Jos nije u narodu veliki bes da pali skupstinu i da pravi protest kao 5. oktobra.Bas briga Beogradjane za one u Kragujevcu.

samo slusam ove komentare i ovo nepristrasno novinarstvo.

ta zastava nista nije proizvela vec godinama ti radnici nisu primili plate vec decenijama tako da sto sada tamo nema nikakvog posla nije novina. za to je najmanje kriv dinkic.

evo mogli ste kragujevcanina Tomu Nikolica da dovedete da vam on dovede neku rusku auto industriju pa da prozvodite volge i moskvice u pauzama branja voca itd....

to je unosnije nego pecurke.

a onda bi mogli i Vucica da dovedete da on sklopi posao sa fruktalom da otkupljuju tomino voce posto ima burazera biznismena u sloveniji. zATIM velja ilic bi mogao da izgradi jos dva autoputa da se sve ovo lakse transportuje a kostunica i samardzic da vrate kosovo kako bi se otvorilo novo trziste.

tada bi nam konacno krenulo na bolje ali avaj

Sta ste se uhvatili za Dinkica. Imate pik na njega?

Posvadjao urednika sa zenom?

Ubio mu psa?

Toliko ste providni sa pisanjem o Dinkicu

i oko njega, da je to prosto neverovatno.

Cak bi ste napisali i koje boje su mu g**** svakog dana

samo da bi nsli razlog da pisete o njemu.

Pateticni ste, isti kao i opozicija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.