Izvor: B92, 15.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"A antimađarski incidenti?"

Subotica -- Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor traži od ministra policije Dragana Jočića da reaguje na antimađarske incidente.

U pismu Jočiću, lider SVM-a je ocenio da nove napade na pripadnike mađarske nacionalne zajednice ne treba marginalizovati, kako se ne bi ponovila 2004, kada je zabeleženo više antimađarskih ispada.

Prema navodima SVM-a, pored dva grafita antimađarske sadržine ispisanih u Subotici, u Bačkom Petrovom Selu grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mladića srpske nacionalnosti maltretira pripadnike mađarske zajednice, postrojava ih i tera da pevaju srpske pesme.

Mladićima mađarske nacionalnosti je prećeno da će, ako ne nauče državnu himnu i još neke srpske pesme u određenom roku, biti prebijeni, navodi SVM.

Pastor se nada da je reč o izolovanim slučajevima, ali da ne bi želeo da oni postanu pravilo. "Te slučajeve ne treba posmatrati isključivo kao napade na pripadnike mađarske nacionalne zajednice, već generalno kao napad na poredak zemlje", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.