Избори у Шпанији: Десни блок има малу предност на основу 72 одсто гласова

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jul.2023, 07:19

Избори у Шпанији: Десни блок има малу предност на основу 72 одсто гласова

На основу више од 70 одсто пребројаних гласова на изборима у Шпанији, у трци за доњи дом парламента, ниједна странка самостално нема већину, али ће пресудити коалиције – десничарска, на челу са Народном партијом, или левичарски социјалисти, чији је члан премијер Педро Санчез, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пренео је „Ел Паис“. Фото: Pixabay/falco На основу 72,33 одсто пребројаних гласова, десни блок има благу предност.
Народна партија (ПП) и Вокс имају 164 места, док социјалисти (ПСОЕ) и Сумар имају 158 мандата.
Тренутно, ПП би добио 131 место, ПСОЕ 128, Вокс 33, а Сумар 30.
Како наводи шпански лист, ово су најнеизвеснији општи избори, први пут одржани средином лета.
„Пребројавање гласова разјасниће сумњу да ли ће бити нове владе, да ли ће се поновити садашња коалициона влада или ће ситуација довести до блокаде и понављања избора“, истиче шпански лист.
Vanredno stanje na jugu Rodosa, najveća evakuacija ikada u Grčkoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Избори у Шпанији: Десни блок има малу предност на основу 72 одсто гласова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.