Izvor: B92, 04.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

61 odsto građana Srbije za EU

Beograd -- Ako bi bio raspisan referendum, 61 odsto građana glasalo bi za ulazak Srbije u EU, pokazuje istraživanje Strateškog marketinga.

Direktor te agencije Srđan Bogosavljević kaže da je 48 odsto birača identifikovalo nezaposlenost kao najveći problem Srbije, a odmah iza toga nizak standard. Kosovo se na listi najvećih problema Srbije zateklo na petom mestu.

Prema rečima Bogosavljevića, hapšenje bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića i njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transfer Haškom tribunalu nije uticao na rejting partija.

On je naveo da čak 63 odsto građana ne zna za šta se pred Tribunalom terete Karadžić i Mladić.

Istraživanje Strateškog marketinga pokazalo je i da predsednik Srbije Boris Tadić i njegova Demokratska stranka uživaju najveću popularnost.

Kada bi izbori bili održani ove nedelje, sa istim izbornim listama kakve su bile na majskim izborima, koalicija Za evropsku Srbiju bi osvojila oko 41 odsto glasova.

Slede SRS sa 32 odsto birača, DSS i Nova Srbija sa 13 odsto i LDP sa sedam procenata.

Prema istraživanju, pitanje je da li bi koalicija oko SPS-a prešla cenzus jer joj je podrška pala na četiri procenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.