Izvor: B92, 31.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

50 dinara za svaki potpis

Svilajnac -- Opozicija u Svilajncu se suočava sa novim problemima u sakupljanju potpisa za raspisivanje referenduma o opozivu Dobrivoje Budimirovića

Koalicija DS-a, G17 plus, LDP-a i Demokratske vlaške stranke prikuplja potpise opoziv predsednika opštine Dobrivoja Budimirovića Bidže. Međutim, pored overe u sudu, potrebno je da uplate i 50 dinara takse za svaki prikupljeni potpis.

Predsednik Okružnog odbora DS-a za pomoravski okrug, Predrag Milanović, kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će koalicija koja je pokrenula inicijativu za opoziv u ponedeljak podneti zahtev za zaštitu zakonitosti pred Vrhovnim sudom Srbije posle odluke opštinskog suda da svi potpisi građana moraju biti overeni u sudu uz plaćenu taksu.

Milanović kaže da je Budimirović na poslednjim parlamentarnim izborima na listi SDP-PUPS dobio samo 850 glasova u Svilajncu, naspram 7.000 koliko je dobio kada je izabran za predsednika opštine i da to pokazuje da je izgubio poverenje građana.

On je pozvao i sve stranke demokratske opozicije da podrže ovu inicijativu, uključujući i DSS koja još nije odlučila i koja je dosad bila u koaliciji s Budimirovićem u SO Svilajnac.

Stranke koje traže smenu zameraju mu da je zaustavio razvoj grada i da potencijalni strani investitori neće s njim da pregovaraju, kao i da je podigao kredit za izgradnju fabrike vode u vrednosti od dva miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.