Владајућа Нова демократија освојила 40,8 одсто гласова на изборима у Грчкој

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 07:45

Владајућа Нова демократија освојила 40,8 одсто гласова на изборима у Грчкој

Грчка владајућа Нова демократија на парламентарним изборима одржаним у недељу освојила је 40,8 одсто гласова испред левичарске Сиризе која је добила 20,1 одсто гласова на основу више од 90 одсто пребројаних гласачких листића. Фото: Pixabay
Према овим резултатима, Нова демократија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неће моћи сама да формира владу, пренео је Ројтерс.

Грчко министарство унутрашњих послова предвиђа да би Нова демократија могла да освоји 145 места у парламенту, шест мање од апсолутне већине.
Сириза је освојила 72 места, ПАСОК 41 место, Комунистичка партија 26 и десничарска странка „Грчко решење“ 16 места.
Председница Грчке Катерина Сакеларопулу од данас ће дати првим трима странкама на изборима – Новој демократији, Сиризи и социјалистичком ПАСОК-у – по три дана за формирање коалиционе владе.
Уколико странке не могу да формирају владу, Сакеларопулу ће именовати прелазну владу да припреми одржавање нових избора који би требало да буду затим одржани за око месец дана.
Да ли знате која је прва модерна зграда у Новом Саду? (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Владајућа Нова демократија освојила 40,8 одсто гласова на изборима у Грчкој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.