Лукашенко најавио кандидатуру на председничким изборима 2025. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 13:41

Лукашенко најавио кандидатуру на председничким изборима 2025. године

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да ће се кандидовати на следећим председничким изборима 2025. године. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP „Кандидоваћу се, пренесите то њима (опозицији)“, рекао је Лукашенко новинарима, како преноси белоруска новинска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << агенција Белта.
Лукашенко је оценио да, што тежа ситуација буде, опозиција ће радити активније да уздрма белоруско друштво.
„Што јаче покушају, већа је вероватноћа да ћу се кандидовати. Не брините, учинићемо све да заштитимо Белорусију“, истакао је белоруски лидер.
Упитан да каже да ли те његове речи могу да се тумаче да је предизборна кампања почела, Лукашенко је рекао да је већ довољно причао о изборном циклусу и напору (опозиције) да уздрмају ситуацију у земљи уочи председничких избора, што је, како је рекао, „кулминација изборног циклуса“.
„То вам је изборни циклус. Званично или незванично… Какво питање, такав и одговор. Ако су вам потребни детаљи, бићу директан са вама: не могу да кажем ништа ново. Пред нама је година до избора. Много ствари се може променити. Природно, ја и већина нас, друштво, реаговаће на промене које ће се десити у нашем друштву и ситуације које ћемо имати пре избора“, додао је 69-годишњи Лукашенко, који је председник Белорусије од 1994. године.
У Белорусији се данас одржавају парламентарни и локални избори.
U Belorusiji se održavaju parlamentarni i lokalni izbori

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко најавио кандидатуру на председничким изборима 2025. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.