Маск: Подржао бих ДеСантиса на изборима 2024. године

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Nov.2022, 10:46

Маск: Подржао бих ДеСантиса на изборима 2024. године

Амерички милијардер Илон Маск изјавио је данас да би подржао гувернера Флориде, републиканца Рона ДеСантиса на председничким изборима 2024. године, уколико се буде кандидовао. Фото: Танјуг/AP/John Locher ДеСантис је раније овог месеца победио демократу Чарлија Криста за више од 20 одсто >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у трци за гувернера Флориде, па је остао на функцији првог човека ове америчке државе, док Ројтерс оцењује да је постао звезда у успону код републиканаца.
Политички експерти су високо оценили ДеСантиса, који је виђен као потенцијални изазивач Доналду Трампу у оквиру странке, када је реч о кандидатури Републиканске странке за председничке изборе 2024. године.
Трамп је пре 10 дана објавио да ће се поново кандидовати на изборима 2024. године. „Моја жеља за председничке изборе 2024. године је да кандидат буде неко ко је разуман и центриста истовремено. Надао сам се да би то могао да буде неко из Бајденове администрације, али сам се досад разочарао“, навео је Маск на Твитеру.
На питање да ли би подржао ДеСантиса 2024, Маск је одговорио потврдно. „Као подсетник, био сам велика присталица председништва Обама-Бајден и (невољно) сам гласао за Бајдена испред Трампа“, додао је нови власник Твитера.
Упитан да прокоментарише Маскову подршку, ДеСантис се насалио.
„Поздрављам подршку Афроамериканаца, шта друго да кажем“, рекао је ДеСантис, алудирајући да је Маск, који је белац, одрастао у Јужној Африци.
Jak zemljotres pogodio Marijanska ostrva u Pacifiku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маск: Подржао бих ДеСантиса на изборима 2024. године се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.