УЖИВО ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА ГРАЂАНИМА: Моја идеја је да београдски избори буду 2. јуна, сви су се сагласили

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 21:53

УЖИВО ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА ГРАЂАНИМА: Моја идеја је да београдски избори буду 2. јуна, сви су се сагласили

Председник је рекао да је започет процес конституисања органа власти после децембарских избора, и у складу са Уставом је одржао консултације са свим политичким странкама. Фото: PrtSc/RTS – Три изборне листе, од којих је једна мањинска нису желеле да учествују у разговорима. Са свима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сам обавио консултације, и прихватио информацију да листа Србија не сме да стане има већину која је довољна за формирање скупштинске већине и владе Србије – рекао је он.
Србија се налази у озбиљној политичкој ситуацији, пре свега због геополитичких прилика на истоку Европе.
– Због немоћи да се проблеми реше мирним путем, и због тога Србија као земља која је војно неутрална, и у потпуном је окружењу НАТО земаља и аспираната, и као једина земља у Европи која није увела санкције Русији, налази се под јасним притиском – казао је председник.
Вучић додаје да ће вечерас говорити о конкретним стварима.
– Позвао сам данас на разговоре оне који су се изјаснили да желе да представљају већину, да бих им указао на све тешкоће са којима се земља суочава. Имамо многе задатке, дивне ствари које морамо да урадимо. Говорили смо и о унутрашњој политичкој ситуацији, и важно је да се ми поставимо другачије од тога како су се поставили они који нису дошли на консултације – рекао је он.
Председник каже да ће конститутивна седница Скупштине бити одложена за седам дана.
– То има и своје последице, а што се тиче избора, сви ће бити у законском року. Нема никаквог леx специалиса, пошто га нико није ни тражио. Ја сам направио једну формалну грешку, када сам рекао да ће избори бити одржани 5. маја на Васкрс. Мислио сам да ће сви хтети да се види воља народа, међутим то није било законски сасвим прецизно. Законски прецизно је следеће: Најкаснији датум за расписивање избора је 3. април. И то мора да распише председник Скупштине, који до тада мора бити изабран – рекао је Вучић.
Могуће је да буде, пошто је рок кампање 45-60 дана, од 28. априла до 2. јуна, рекао је он.
– Сви људи са којима сам се консултовао из владајуће већине су за то да избори буду 28. априла, а разуме се сви други локални избори да буду у уставним и законским роковима – казао је председник.
Вучић додаје да су сви прихватили његову идеју, и изложио је:
– Моја идеја је да избори буду 2. јуна.
Od žonglera do drondžije: Svet karijere se menja, a ovi neobični poslovi su na čelu revolucije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УЖИВО ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА ГРАЂАНИМА: Моја идеја је да београдски избори буду 2. јуна, сви су се сагласили се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.