187.000 evra za skele na Skupštini

Izvor: B92, 07.Feb.2011, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

187.000 evra za skele na Skupštini

Beograd -- Iznajmljivanje skela za rekonstrukciju Doma Narodne skupštine košta preko 180.000 evra. Pošto radovi nisu završeni u roku, ugovor će biti produžen aneksima.

Skele na republičkom parlamentu, čije je iznajmljivanje koštalo 187.000 evra, još nisu sklonjene.

Rok za završetak radova istekao je 11. decembra, a kako posao još nije završen, ugovor će aneksima biti produžen. Sekretar Skupštine Veljko Odalović za B92 kaže da se nije radilo zbog loših vremenskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uslova i zasedanja Skupštine.

Skupština nikako da zasija u svom punom sjaju. Skoro godinu dana je prošlo od postavljanja čelične konstrukcije čiji samo jedan radni dan košta 700 evra, a poslu se ne nazire kraj.

Sada se najavljuju i aneksi ugovora, budući da posao nije završen u predviđenom roku.

Slučajem skupštinskih skela bavio se i poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

On je na zahtev jedne nevladine organizacije, iako nije nadležan za parlament, od sekretara tražio da se objavi ugovor o iznajmljivanju skela sa kompanijom "Omnistok”, koji nije trebalo da bude javan.

Vlasnik firme "Omnistok” Veselin Sjekloća, koji je inače potpredsednik Privredne komore Srbije, kaže da nisu oni tražili da ugovor bude tajna već da je to, kako kaže, uobičajena praksa sa državnim institucijama. On ne misli da je dobro izvedena računica da njegova skela dnveno košta 700 evra.

Sjekloća kaže i da su rokovi probijeni zbog konsultacija sa stručnim službama o restauraciji, ali i zbog loših vremenskih uslova.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović smatra da će radovi biti završeni za desetak dana i tvrdi da su bili neophodni.

Radovi na fasadi trebalo je da budu obavljeni za 267 planiranih dana. Odalović kaže da se skele ne plaćaju po danu već po učinjenom poslu i da je za građane bilo jeftinije da ih ne skidaju dok posao ne bude završen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.