18. BEAN Festival na Čeneju, u okviru Roglja (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022, 12:57

18. BEAN Festival na Čeneju, u okviru Roglja (AUDIO)

Vikend pred nama biće svojevrsni praznik za gurmane širom Vojvodine. Jedna od manifestacija koje promovišu specijalitete i običaje sa podneblja Vojvodine biće priređena sutra i prekosutra na čenejskom Salašu 137.

Manifestacija Rogalj zamišljena je tako da u sebi okuplja više od 30 događaja koji nastoje da prikažu potencijale Pokrajine, pre svega kada je reč o gastronomskim specijalitetima, vinima, proizvodima od meda, kolačima, suvenirima.

U okviru Roglja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u nedelju na Salašu 137 na Čeneju biće održan 18. BEAN festival, gde će biti organizovano takmičenje u kuvanju pasulja. Prijavljivanje učesnika je završeno još pre dva dana.

Organizatora “BEAN festivala” Dragana Vukotića pitali smo na koje su tajne kuvanja dobrog pasulja.

Naš sagovornik nam je potvrdio da je vojnički pasulj najbolji zbog velike količine pasulja, ali i izostanka eksperimentisanja prilikom pripreme. Takmičenje kuvara pratiće mnoge druge aktivnosti, poput likovne kolonije, male škole kuvanja, etno bazara. A koji propratni sadržaj Dragan Vukotić najviše savetuje poseticima da ne propuste?

BEAN festival i ove godina podržali su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.