Вучић: Избори 17. децембра, расписујем их 2. новембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Okt.2023, 09:07

Вучић: Избори 17. децембра, расписујем их 2. новембра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, гостујући на ТВ Прва, да ће избори бити 17. децембра, по захтеву опозиције, и додао је да им је испунио захтев, па ће добити парламентарне, београдске и војвођанске изборе. Фото: Танјуг/Тара Радовановић „Избори 17. децембра, све смо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << им захтеве услишили. Тражили су београдске и парламентарне изборе и добили су их, имаће још и војвођанске изборе, све у најбољем реду, побеђују, освајају власт“, навео је Вучић. Он је рекао да ће у 60 – 70 општина бити избори, и да то зависи од тога где људи желе да поднесу оставке па да иду заједно на изборе са републичким изборима и осталим који ће, како очекује, бити расписани паралелно.
Председник је рекао да он расписује само републичке изборе.
„То је оно што ја расписујем, а ове друге питајте за остале изборе али верујем да ће бити истог дана“, рекао је Вучић.
Он је истакао да ће изборе расписати када се врати из Њујорка, где иде 21. октобра, и да ће то учинити до 2. новембра. „Након што се вратим из Њујорка полако да се спремим и зашиљим пенкало и расписујем изборе. До 2. новембра морају да се распишу избори“, рекао је председник, напомињући да ће онда до њих остати 65 дана.
Он је и да га пре тога очекује много посла и много путовања.
„Имам много посла, идем у Кину, после има Прокоп, а после Прокопа имамо 21. октобра 15 година странке“, рекао је Вучић и додао да га је председник странке Милош Вучевић позвао да се обрати у Шапцу. Вучић је напоменуо да због обавеза неће имати времена да учествује у изборној кампањи и нагласио да моли грађане да обрате пажњу шта ће ко говорити у изборној кампањи, јер између представника опозиције нема разлике, а што се могло видети и након дешавања у Бањској.
„Грађани су сад могли да виде да између њих нема разлике, никакве, лагаће вас у разним избориним кампањима… Толико посла имам и сусрета да у предстојећој кампањи нећу моћи да учествујем, зато молим грађане да обрате пажњу, циљ свих њих је да сруше Србију, шта год вам причали, циљ је да сруше Србију, а не мене, јер не иду председнички избори, да сруше све који би да помогну Србији, све добро што је урађено, да ми нисмо имали довољно добру политику, одавно не бисмо имали мир и стабилност“, рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва.
„Наше улагање у мир и стабилност је важно, наше улагање у односе са Албанцима је важно, али са друге стране неко није желео добре односе са Србима и то је оно што мора да се промени“, казао је председник Србије упитан да прокоментарише прилог емитован током његовог гостовања на Првој, а везано за изјаве неких од представника опозиције попут Бошка Обрадовића, Немање Шаровића или Роберта Козме из коалиције Морамо.
Обрадовић је питао, како смо дошли до тога да је Вучић постао гарант немира, Шаровић да је одговорност за све што се догодило у Бањској на Вучићу и да не треба правити спекулације да ли је знао ли не, а Козма да би председник и владајући режим требало да сносе санкције.
Председник је додао да се стално може чути то да Курти није крив. већ Вучић, те да је о томе говорио више пута али да су га увек са неверицом гледали. „Када год је тешко, кукавице испливају, увек пребаце кривицу на другог, каква је разлика између Јовановића, Обрадовића, Тепић, Шаровића, ни за кога од њих Курти није крив. Нису криви они који су одговорни за напад на косовске Србе, на Драгишу Гаљака, Милана Делевића, Срећка Софронијевића, Милана Јовановића, Бобана Ђузића, дечака Милоша и Стефана Стојавноћа који су упуцани на Бадњи дан“, рекао је Вучић.
Председник је нагласио да не постоји истрага о рањавању косовских Срба, нити ће постојати.
Не постоји, како је рекао, истрага ни за хладнокрвно убиство из близине Бојана Мијаиловића у Бањској, а мислимо да се исто десило Игору Миленковићу – и за све њих је крив Вучић, јер су мислили да је тренутак, рекао је Вучић и додао да нема проблем са тим што говоре и додао да им се у лице смеје и пркоси и њима и странцима који им се додворавају.
„Поносан сам на то што сам уз српски народ, поносан на то што нећу називати најпогрднијим именима оне који су хтели да бране своју отаџбину, иако осуђујем убиство полицајца и све друго“, рекао је Вучић и нагласио да нема проблем са тим што му је отаџбина испред свега.
„А ови кафански јунаци што су ми држали придике, а који су дочекали прву прилику да забију нож косовско-метохијским Србима, својој држави то најбоље говори о њима“, рекао је председник.
Вучић је додао да када постоји представа о кризи легитимитета власти, или о “покушају кризе легитимитета“, онда је важно да се људима изађе у сусрет и да се распишу избори. “Важно је да они кажу шта мисле о томе да ли им се свиђа у ком правцу иде Србија“, рекао је Вучић и истакао да, за разлику од опозиције која, како је навео, “оде на канабе у амбасаду па чује да Вучић не сме на изборе због страха од Американаца“, он сматра да је важније за грађане да буде избора.
Он је истакао да постоје они који не желе да управљају државом ако имају само легалитет, већ желе да имају легитимитет и подршку народа.
“Кључан је легитимитет. Србија је на прекретници, ми имамо сада друго полувреме… Ја када кажем да ће бити избора, онда их и буде. Када кажем да ће бити повећане пензије и плате, сви знате да ће тако бити.
Када кажем да правимо Београд на води, или железничку станицу Прокоп, коју ћемо за седам дана и отворити, то онда и буде тако“, рекао је Вучић и истакао да “људи треба да се изјасне“, јер је, како је навео, народ носилац суверенитета. Говорећи о томе шта је власт учинила последњих година, он је истакао да је готово са првим делом тешких реформи, као и да је Србија “штитила свој народ и западно од Дрине, у Црној Гори, и на другим местима где живи на простору бивше Југославије“.
Вучић је такође навео да је у опозицији био 20 година и да је за то време пуно тога трпео и пуно научио.
“На људима је да кажу какву политику желе. Никад после избора нисам правио сцене, ни када сам губио са 0,3, 0,4 одсто разлике. Не интересује нас куповина било кога, и прављење празних договора. Само да урадимо нешто за грађане и нашу земљу“, рекао је он.
Истакао је да “нема због чега да се склања“ и да нема ниједан рачун у иностранству.
“Имам само један рачун овде у Београду, не са баш пуно пара, немам некретнину ван земље. Шта да ми узмете? Образ? Јер сам у последњих 11 година се борио да имамо двоструко већи БДП, да ли због пруга, путева, болница стадиона… Пензија које су 2012. биле 212 евра просечно, а сада 390, плата које су биле 220, а које ће у децембру бити 820“, рекао је он.
Vesić: Nova deonica auto-puta znači više novih radnih mesta i bolji standard

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Избори 17. децембра, расписујем их 2. новембра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.