Око 14.000 бирача није могло да гласа на локалним изборима у Енглеској

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 08:43

Око 14.000 бирача није могло да гласа на локалним изборима у Енглеској

Око 14.000 бирача није могло да гласа на локалним изборима у Енглеској зато што нису приложили личну карту, у складу са новим законом, саопштила је данас изборна комисија. Фото: Pixabay/paulohabreuf Како се наводи, прелиминарни налази указују на то да је већа вероватноћа да особе са инвалидитетом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и незапослени нису могли да гласају због законских измена, преноси Ројтерс.
„Неки људи нису могли да гласају на бирачким местима због захтева. Знатно више њих јер им је недостајала тражена легитимација”, рекао је Крег Вествуд из изборне комисије.
Он је додао да је, од гласача који су изашли на бирачка места, 0,7 одсто њих првобитно одбијено, али две трећине бирача се касније вратило да гласа.
Међу онима за које је забележено да су одбијени на бирачком месту, 70 одсто није донело никакву легитимацију, а 30 одсто је донело тип легитимације који није прихваћен.
По новом закону, гласачи у Енглеској су морали да први пут дају личну карту са фотографијом приликом гласања. Власти су саопштиле да је то неопходно за борбу против изборне преваре, преноси Танјуг.
Међутим, опозициони политичари и активисти су критиковали нови закон. Рекавши да је његова намера да се сузбије излазност, као и да је већа вероватноћа да ће погодити сиромашније људе, етничке мањине и младе који су мање гласају за владајућу Конзервативну партију.
Такође су навели да је, генерално, у Великој Британији забележен мали број изборних превара.
Bajden i Modi: Odnosi SAD i Indije jači i dinamičniji nego ikad

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Око 14.000 бирача није могло да гласа на локалним изборима у Енглеској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.