Izvor: B92, 14.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100 dana Ministarstva pravde

Beograd -- Konferenciju za novinare povodom 100 dana vlade održao je i ministar pravde Dušan Petrović.

Jedan od prioriteta Ministarstva pravde, kaže ministar Petrović, jeste izrada zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima.

"Verujem da će radna grupa uskoro pripremiti tekst i da će taj tekst brzo proći Vladu i naći se u parlamentu. Zakon će se odnositi i na organizovani krimnal, ali i na one koji su ratnim zločinima stekli imovinsku korist", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministar Petrović.

Petrović kaže da je osnovna ideja da pravosuđe bude efikasno i pošteno i navodi da tek treba da se utvrdi koliko je sudija i sudova zapravo potrebno Srbiji.

Osim toga što je na konferenciji najavljeno pokretanje postupka za razrešenje sudija VSS-a, zvaničnici ministarstva su izjavili i da je prestala praksa da pojedini osuđenici imaju luksuzan tretman u zatvorima.

"To se zaista dešavalo. Žestoki momci i takozvana lica od formata iz kriminalnog miljea imala su poseban status u zatvorima. Unazad tri meseca sve je to proveravano i u ovom trenutku nema privilegovanih osuđenika", tvrdi Saša Vukadinović, direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.