Шапић:Додатни рок 10 дана за формирање Скупштине града, или избори

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 14:10

Шапић:Додатни рок 10 дана за формирање Скупштине града, или избори

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је данас да без обзира на то што власт има легалну и легитимну већину, донета је одлука да се датум за формирање Скупштине града помери за 1. март. односно сачека да се дође до скупштинске већине, а ако се то >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не догоди ићи ће се на нове изборе. Фото: Танјуг/БЕОИНФО Он је на конференцији за медије пре почетка седнице Скупштине града која је била заказана за данас рекао да је разлог одлагања и остављање рока да се дође до скупштинске већине, „подизање лествица легитимитета“.
Уколико се не дође до скупштинске већине до наредне седнице, додао је, ићи ће се на нове изборе. „Морам рећи да они људи који су били спремни да са нама поднесу одговорност, нису ниједног тренутка у предизборној кампањи говорили ни наговештавали да они неће желети да уђу у разговоре око формирања градске власти са било ким. Господин Несторовић (представник листе „Ми – глас народа“ Бранимир) је после избора изашао и дао нам једну етикету која је у том моменту била заиста непримерена и показало се да су они у оквиру своје листе имали недоумице које су почеле далеко пре избора. Приписали су нам етикету људи који нешто ‘муљају’, варају и покушавају да на неморалан начин нешто ураде“, рекао је Шапић.
Оно што је у овом тренутку, који није нимало лак и изазован, важно, додао је Шапић, је прилика коју је добила Србија, не само Беоргад – са међународном изложбом ЕКСПО 2027. „Да стварамо следећих пар година, причам о Беогаду и у целој земљи. Да направимо озбиљан искорак, и да у ових пар година можда Београд променимо више него у претходних десетак или 15 година. Ту прилику не смемо да пропустимо, и због тога смо се одлучили да, уколико за ових десетак дана не дође до јединственог става изборне листе ‘Александар Јерковић – ми људи из народа’ идемо на те нове изборе, баш због тога што мислимо да је Београду неопходна и легална и легитимна, стабилна власт која ће да подржи све изазове испред којих се Србија буде нашла“, рекао је Шапић.
Нагласио је да ће уколико дође до расписивања нових избора Београд изгубити још неколико месеци, указујући на то да привремени орган функционише већ пет месеци, и да то није природно и нормално стање, као и да је немогуће да буде оперативно на начин на који је то у овом моменту неопходно.
„Највероватније ћемо се за два или три месеца, када се буду завршили избори наћи у сличној ситуацији или истој. Сада се поставља питање шта ћемо онда да радимо, ту одговорност ће онда поднети они који у овом моменту још увек можда не схватају важност овог тренутка. Али, долазимо до тога да ће вероватно у следећој кампањи главно питање бити којем јату ћете се приволети, без обзира на све, на политичке различитости, да ли ћете ићи са нашим блоком или онима који буду део наше коалиције, а који су спремни да стану на страну одбране државе по питању свих изазова који су испред нас“, рекао је Шапић.
Рекао је да ће кампања, ако избори буду поново расписани, бити још јаснија, дециднија и прецизнија, и да ће многима бити лакше да се одлуче и определе. „Једну ствар ћу вас подсетити, на овим изборима је листа ‘Александар Вучић – Београд не сме да стане’ коју сам ја предводио, добила највећи број гласова. А знате шта је све изговарано, и како су најављивани ти Београдски избори. Ми смо на тим изборима победили и ја дубоко верујем да ћемо уколико дође до следећих избора ту победу, не само потврдити него је учинити још убедљивијом“, рекао је Шапић.
Vučević: Srbija uspela da temu KiM vrati u UN

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шапић:Додатни рок 10 дана за формирање Скупштине града, или избори се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.