Брнабић: У Србији никада прљавија изборна кампања, пређене црвене линије

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Nov.2023, 16:57

Брнабић: У Србији никада прљавија изборна кампања, пређене црвене линије

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се тренутно у Србији води никада прљавија изборна кампања коју, како је рекла, читава држава мора једногласно да осуди и недвосмислено се од ње огради. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Брнабић је за Тањуг истакла да је потребно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << показати да тако нешто није дозвољено, да неће бити дозвољено и да ће од стране грађана бити санкционисано.
„Нико не жели да живи у таквој земљи, где је све дозвољено током кампање или у било ком другом тренутку. Мислим да ће се ово обити о главу они политичким опцијама које се налазе иза овога и оним медијима који промовишу такву врсту политичког маркетинга, иако су рекли да се њоме неће бавити“, нагласила је Брнабић.
Она је додала да су нападима на породицу председника Србије Александра Вучића пређене црвене линије. „Напади на породицу, нечију децу, родитеље су апсолутно црвена линија. И жао ми је што су након напада на породицу председника Вучића и његовог брата Андреја, његову децу – највише сина Данила, кренули ужасавајући напади и на његовог оца и мајку“, рекла је Брнабић.
Премијерка је објаснила за Танјуг и зашто је на друштвеној мрежи X прокоментарисала потписивање коалициног споразума лидера странака окупљених око листе „Србија против насиља“.
„Неко од њих је написао да је то тренутак кога се власт највише плашила, ја сам морала из срца да реагујем, јер то јесте стварно фора године. Не волим да у кампањи превише причам о опозицији, желим да причам о нашем плану, програму, резултатима и пре свега ономе што ми обећавамо грађанима Србије и нашем народу да ћемо урадити до 2027. године“, рекла је Брнабић и подсетила на програм СНС-а.
Како је навела, циљ је просечна плата од 1.400 евра, пензија и минималац од 650 евра. Она је нагласила да би волела да и опозиција такође прича о својим циљевима.
„Нажалост, они никада нису били такви. Када су били на власти између 2000. и 2012. године имали смо историјску незапосленост од 26 одсто, незапосленост младих више од 51 одсто. Просечна плата је била мања него што ће 1. јануара 2024. године бити минималац. Не видим ни да сада нуде нешто сем тога, а нисам видела да су ни као опозиција у скупштини нуде план и програм“, рекла је Брнабић.
Један од циљева о којима Брнабић често говори јесте изградња EXPO 2027, а за Танјуг је открила да је искористила актуелну посету Кини да тамошње државнике подсети на овај пројекат и додала да посета пролази феноменално.
„Током сваког састанка и сваког разговора могу да се осете изузетно срдачни, пријатељски, партнерски односи између Кине и Србије. Нема много земаља у које можете да одете и будете испоштовани на овакав начин. И ја и наше компаније, којих је овде 24, представиле су се на најбољи могући начин. Ово је била стварно јака репрезентација привреде Србије овде у Кини и свако од њих је већ пласирао своје производе на огромно кинеско тржиште“, рекла је Брнаић.
Она је додала да су сви привредници који су у Кини пресрећни због споразума о слободној трговини и очекују да ће он за њих значити додатни извоз од пута пет, десет па и 20 у односу на оно што имамо сада. „Њихов једини проблем је како да то све произведу и како да задрже квалитет“, рекла је Брнабић.
Осврнула се и на политичке састанке који како је рекла, такође пролазе добро.
„На крају крајева Србија је овде добила посебан статус, ми смо почасни гост овог сајма и са премијером Ли Ћангом сам разговарала о додатним областима сарадње“, рекла је Брнабић.
Vučić: Lista „Srbija ne sme da stane“ za budućnost zemlje i sigurnost građana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: У Србији никада прљавија изборна кампања, пређене црвене линије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.