Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Самостални синдикати траже састанак са Цветковићем

БЕОГРАД -

Самостални синдикати из реалног сектора затражили су данас хитан састанак са премијером Србије Мирком Цветковићем, због лоше економске ситуације у земљи.

Уколико не буде разговора, синдикати су најавили да ће 9. септембра одржати протест испред Уније послодаваца >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Србије и Министарства за рад и социјалну политику, наводи се у саопштењу Савеза самосталних синдиката.

Синдикати траже састанак и са министрима Расимом Љајићем и Млађаном Динкићем и наводе да је неопходно је да састанци буду заказани најкасније до 2. септембра 2010. године.

Синдикати захтевају да буду потписани сви грански колективни уговори наведених синдиката и добију проширено дејство најкасније до 1. октобра 2010. године, а у противном траже да се Унији послодаваца изда решење да нису репрезентативни.

Траже и од министра Расима Љајића да утврди репрезентативност удружења послодаваца са којима ће потписати гранске колективне уговоре.

Како се наводи, највећи проблеми радника су непостојање социјалног дијалога у Србији, непостојање гранских колективних уговора и мале зараде које не подмирују ни минималну потрошачку корпу и због тога ће бити организован протест.

Саопштење су потписали Самостални синдикати пољопривреде, прехрамбене, дуванске индустрије и водопривреде, хемије и неметала, грађевинских радника, текстила коже и обуће, енергетике и Петрохемије, шумарства и прераде дрвета, металаца, путара, угоститељства и туризма.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.