Мексико изборио квалификације за ОИ, Јордан без победе на Мундобаскету

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Sep.2023, 18:23

Мексико изборио квалификације за ОИ, Јордан без победе на Мундобаскету

Кошаркаши Мексика савладали су репрезентацију Јордана у утакмици последњег кола у групи Н са 93:80. Фото: FIBA Овом победом Мексиканци су изборили пласман у квалификације за ОИ, док је Јордан овај Мундобаскет завршио без победе, па следеће године неће имати ту могућност да се пласира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на игре у Паризу.
Са доста скраћеном ротацијом су Мексиканци играли на овом мечу.
Свега шест кошаркаша је имало велику минутажу на овом мечу, али упркос томе су Сомбрероси успели да славе на последњме дуелу у Манили.
Испоштовали су селектра Хирона његови најбољи играчи, па је Гирон био најефикасњии са 21 поеном, 19 поена је имао Стол уз погођених пет тројки, док се Пако Крус зауставио на 17 поена.
Код Јордана брилљирао је Рендал Холис-Џеферсон са 26 поена уз то је имао и десет скокова, уз њега су Навахс и Дваири били двоцифрени са 15 поена.
Није Јордан заслужио да ову утакмицу изгубе са разликом преко десет разлике, добро су се држали током целог меча, пре свега добром партијом Холиса Џеферсона. Јесте да су Мексиканци имали већим делом утакмице предност, али је она највише износила +11 (15:4) у првој четвртини ове утакмице.
Од тада па све до пред крај меча, смо гледали веома занимљиву партију, где су се кошаркаши Јордана добро држали и нису дозвољавали Мексиканцима да се одлепе.
Чак су у тречем периоду имали и предност у неколико минута утакмице, која се пренела и на почетак последње четвртине, али како се примакао крај меча, тако су Јорданци мало изгубили снаге и уследио је пад концентрације, што су Мексиканци искористили и на крају убедљво славили са 93:80.
Južni Sudan lako savladao Angolu, Finska dominantno pobedila Venecuelu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мексико изборио квалификације за ОИ, Јордан без победе на Мундобаскету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.