Путинов саветник: Русији треба јака рубља, за њен пад крива монетарна политика

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Avg.2023, 11:15

Путинов саветник: Русији треба јака рубља, за њен пад крива монетарна политика

Русији је потребна јака рубља, а за њен тренутни пад крива је лабава монетарна политика, оценио је данас економски саветник руског председника Максим Орешкин. Фото: Pixabay/Romi_Lado Курс долара на Московској берзи премашио је јутрос 100 рубаља, први пут од 23. марта прошле године, преносе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << руске агенције.
Коментаришући овај пад, Орешкин је рекао да је тренутни курс рубље значајно одступио од основног нивоа, а да се његова нормализација очекује „у блиској будућности“, преноси ТАС С.
„Слаба рубља компликује структуралну трансформацију економије и негативно утиче на реалне приходе грађана. Јака рубља је у интересу руске економије“, закључио је Орешкин.
Руска рубља је ове године изгубила око 30 одсто вредности у односу на долар, а централна Банка Русије сматра да је то последица погоршаног трговинског биланса ове земље.
Трговински суфицит Русије је у првих шест месеци, од јануара до јуна, пао за 85 одсто у односу на исти период лане.
Kurs dolara premašio 100 rubalja, prvi put za godinu i po

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путинов саветник: Русији треба јака рубља, за њен пад крива монетарна политика се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.