Орлић и Јованов: Ми немамо проблем са изборима, проблем је у опозицији

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 17:55

Орлић и Јованов: Ми немамо проблем са изборима, проблем је у опозицији

Функционери Српске напредне странке Владимир Орлић и Миленко Јованов поручили су данас да је та странка спремна за изборе одмах, али да је, како су оценили, проблем у опозицији која око тога не може да се договори. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Реагујући на тврдњу председника Странке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << слободе и правде Драгана Ђиласа „да је председник преварио грађане јер није расписао изборе у Београду“, председник Скупштине Србије Владимир Орлић је казао да је председник Александар Вучић буквално јуче поновио да избори могу да буду одржани и одмах, што говори и сваког другог дана.
„Ми смо за изборе спремни, можемо да их имамо кад год то самозвана „опозиција“ пожели. Ти избори, што се нас тиче, могу да буду и – сутра. Али је проблем, изгледа, у томе што безброј странака и странчица, филијала и пословница бившег режима – не може око тога да се договори никако“, рекао је Орлић и оценио да би било прикладније „да Ђилас своју приватну фирму, коју назива странком, требало закитити паролом Правац – амнезија“.
Орлић је оценио да су избори омиљена тема опозиције за бескрајне међусобне обрачуне и оптужбе. „Не зна се ко је више пута међу њима изговорио „нећемо изборе, него хоћемо… неке наше захтеве“, скривајући иза празних парола колико су свесни да на изборима немају шта да траже. Да ли је Драган Ђилас то заборавио, или се нада да би неким чудом то могли да забораве сви остали?“, упитао је Орлић.
Шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов је рекао да „Драган Ђилас очигледно има потребу да обмањује грађане тиме што се представља као неко ко говори у име читаве опозиције“.
„Ко га је када и где за то овластио? Посебно имајући у виду чињеницу да су га претходне недеље баш они у чије име наводно говори, оптуживали да им растура странке и краде људе. Тако је и са изборима. Што се Српске напредне странке тиче, можемо да их имамо одмах. Никакав проблем ми са тим немамо. Проблем је у опозицији. Јер, док Ђилас прича о изборима, а моли Бога да их не буде, једни кажу да ко тражи изборе ради за председника Вучића, други да избора неће бити чак и ако се распишу, јер ће спречити њихово одржавање, а сви заједно кажу да говоре у име свих из опозиције“, рекао је Јованов.
Поручио је Ђиласу да ако већ жели изборе треба да убеди оне у чије име покушава да говори.
„Зато, ако жели већ изборе, нека Ђилас, уместо што им растура странке и отима људе, у њихову неопходност најпре убеди оне са којима заједно шета и у чије име покушава да говори“, поручио је Јованов.
Raspisan tender za gradnju još 12 stanica za naplatu putarine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орлић и Јованов: Ми немамо проблем са изборима, проблем је у опозицији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.