Франс Тимерманс ће учествовати на холандским изборима, напушта Европску комисију

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 14:15

Франс Тимерманс ће учествовати на холандским изборима, напушта Европску комисију

Потпредседник Европске комисије Франс Тимерманс напустиће ту функцију како би се кандидовао за лидера лабуриста и зелене левице на холандским парламентарним изборима у новембру, објавио је данас Де Волкскрант. Фото: Танјуг/edro Pardo/Pool Photo via AP Лист додаје да је Тимерманс о својој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одлуци обавестио Комисију, преноси Ројтерс.
Портпарол Европске уније одбио је да коментарише наводе холандских медија.
Тимерманс (62) је потпредседник Европске комисије и задужен је за „Европски зелени договор“ – мапу пута за одрживост економије ЕУ претварањем климатских и еколошких изазова у могуц́ности у свим областима политике и транзицији, чинец́и је праведном и инклузивном за све. Од 2012. до 2014. године био је министар спољних послова Холандије у претходном кабинету Марка Рутеа који је недавно поднео оставку на место председника владе.
Избори у Холандији биће одржани 22. новембра ове године.
EU o vojnoj podršci Ukrajini od 20 milijardi evra od 2024. do 2027.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Франс Тимерманс ће учествовати на холандским изборима, напушта Европску комисију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.