Ђоковић победио Рубљова у четири сета и изборио полуфинале Вимблдона

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 21:14

Ђоковић победио Рубљова у четири сета и изборио полуфинале Вимблдона

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је вечерас у Лондону у четвртфиналу Отвореног првенства Енглеске победио Руса Андреја Рубљова 4:6, 6:1, 6:4, 6:3. Фото: Танјуг/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Меч је трајао два сата и 47 минута. Ово је био пети међусобни дуел српског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и руског тенисера, а четврти тријумф Ђоковића.
Ђоковић ће у свом 12. полуфиналу Вимблдона играти против Италијана Јаника Синера, који је раније данас савладао Руса Романа Сафиулина 6:4, 3:6, 6:2, 6:2. Италијан је осми играч на АТП листи, а два пута је у каријери играо против српског тенисера. Ђоковић је 2021. на Мастерсу у Монте Карлу славио 6:4, 6:2, а српски тенисер је прошле године у четвртфиналу Вимблдона после велике борбе победио Синера 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.
Ђоковић и Рубљов су сигурно ушли у вечерашњи меч, а на почетку првог сета играло се гем за гем. Ђоковић у шестом гему при вођству од 3:2 није искористио три брејк лопте. Рубљов је у деветом гему направио брејк, а онда је на свој сервис стигао до 6:4 и 1:0 у сетовима.
Ђоковић је у другом гему другог сета направио брејк, а онда је српски тенисер спречио Рубљова да узврати рибрејком. Ђоковић је бриљирао до краја другог сета, који је на крају добио резултатом 6:1.
Рубљов је повео 1:0 на старту трећег сета, а онда у другом гему није искористио две брејк лопте. Ђоковић је сигурним сервисима успео да изједначи на 1:1, а онда је направио брејк у петом гему. Српски тенисер је у десетом гему при вођству од 5:4 сервирао за победу. Гем је трајао 15 минута, Ђоковић је спасао три брејк лопте, а онда је искористио пету сет лопту и стигао до вођства од 2:1.
Српски тенисер је у трећем гему четвртог сета направио брејк. Ђоковић је у наставку меча сигурном игром дошао до 6:3 и заслуженог пласмана у полуфинале Вимблдона. Ђоковић брани титулу у Вимблдону.
Преостала два четвртфинала Вимблдона биће одиграна сутра, а састаће се Данил Медведев (Русија) – Кристофер Јубанкс (САД) и Карлос Алкараз (Шпанија) – Холгер Руне (Данска).
Вимблдон се игра за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.
Medvedev prvi put u istoriji u četvrtfinalu Vimbldona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић победио Рубљова у четири сета и изборио полуфинале Вимблдона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.