Брнабић: Спремна сам да поднесем оставку, избори до краја године

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jun.2023, 21:09

Брнабић: Спремна сам да поднесем оставку, избори до краја године

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да је у сваком тренутку спремна да поднесе оставку и да опозиција може да рачуна на то. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић Она је на конференцији за новинаре са председником Србије Александром Вучићем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекла да сматра да су избори једини излаз из тренутне ситуације, пошто се опозиција ни 12 дана после позива председника Вучића није одазвала позиву на разговоре, као и да су рекли да ће долазак на разговор неког од њих сматрати као издају.
„Као председница владе спремна сам да поднесем оставку у сваком тренутку. Највећа част и задовољство ми је било што сам имала прилику да обављам ту дужност.
Срећа да сам имала прилику да радим за своју земљу и дам све од себе. Али свакако, у овом тренутку, када се друштво налази у таквој кризи, једини начин да се превазиђе је разговор, а они разговор не желе. На жалост, тако да рачунајте да моју оставку имате на столу“, поручила је премијерка.
Додала је да то отвара могућности за техничке разговоре.
„Разговарала сам и са Милошем Вучевићем, као председником Српске напредне странке, највеће странке у земљи, да су парламентарни избори до краја године једини начин да се реши криза. Желим да кажем да су избори једини начин на који се долази на власт у демократским друштвима, насиљем нико и никада“, рекла је Брнабићева. Навела је да су прошле недеље у посети Београду били експерти из Норвешке и да су рекли да је једна од најгорих ствари која нам се може догодити у таквим временима политизација трагедије.
„На жалост, то је управо оно што се десило код нас. Одређене политичке странке и политичари из опозиције су, чини ми се, једва чекали да се тако нешто деси, чак и овако страшну трагедију, и организовали протесте. На тим протестима у тренуцима када смо требали да седимо и разговарамо заједно, као друштво, да идемо даље, на тим протестима смо чули искључиво политичке захтеве“, рекла је Брнабићева.
Подсетила је да су захтеви протеста смена министра просвете, смена министра унутрашњих послова, директора БИА, смена РЕМ, одузимање националне фреквенције Пинку и ХАппy и укудиње ријалитија.
„Само по себи ужасно је лицемертно јер су ти људи довели ријалити програме у Србију и зарађивали од њих, ставили те рилајалитије у Установу за децу и омладину Дечји град и на телевизије као што је Б92. Од та четири захтева један је у потпуности испуњен, то је укидање ријалити програма, ако говоримо само о једном ријалити програму, и то су Пинк и Задруга. Неке друге телевизије као што је Нова никада нису ни поменули да желе да укину свој ријалити“, констатовала је премијерка.
Додала је да је делимично испуњен тај захтев, као и захтев за сменом, јер је министар Ружић сам поднео оставку.
„Министар унутрашњих послова и директор БИА не видим какве везе имају са овим трагедијама“, нагласила је премијерка.
Vučić: Dok sam ja predsednik, prelazne Vlade neće biti

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Спремна сам да поднесем оставку, избори до краја године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.