Вучевић: Грађани ће власт добијати на изборима, а не на улици

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jun.2023, 10:45

Вучевић: Грађани ће власт добијати на изборима, а не на улици

Грађани Србије ће власт добијати на легалним и легитимним изборима, а не на улици или под притиском било којих страних центара моћи, изјавио је председника СНС и министар одбране Милош Вучевић. Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik „Без обзира на све што говоре и све што раде на покушају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дестабилизације државе, СНС је спреман да разговара са свим политичким чиниоцима како би се дошло до смиривања тензија у друштву, а пре свега решавања проблема насиља с којима се цео свет суочава“, рекао је Вучевић за Политику.
Он је истакао да се влада формира на основу скупштинске већине која се добија подршком грађана на изборима.
„Неће бити никаквог ‘Мајдана у Београду’, нити крви по улицама. Грађани Србије су пре годину дана на биралиштима показали коме верују и кога желе да их води, а то су председник Србије Александар Вучић и Српска напредна странка“, навео је Вучевић. На питање ко су фаворити за место председника Извршног одбора СНС-а и потпреседника Главног одбора странке, министар је рекао да у овом моменту не постоје фаворити, већ само најбољи кандидати, до чијих имена ће се доћи након предлога из локалног одбора и широких консултација на којима ће учествовати Александар Вучић.
„Наш план је да уведемо нову снагу, нову енергију, да најбољи и најспремнији за наставак борбе за нашу Србију добију шансу да се боре за њу.
Правимо наш тим за још бољу и напреднију Србију“, рекао је Вучевић и додао да се нада да је достојан одговорности која му је указана да тимски радећи унапреди Српску напредну странку.
Коментаришући најновије оружане инциденте на северу КИМ, Вучевић је оценио да је безбедоносно ситуација на КиМ и даље високоризична због једностраних, незаконитих и нелегитимних одлука администрације у Приштини. „Нажалост, десило се оно на шта смо упозоравали, јер је Аљбин Курти сваким својим потезом водио ка ескалацији сукоба, пуцању и коначно, оном што се десило почетком недеље. Београд верује у политички разговор и дијалог, у политичко решење и зато је председник имао састанке са амбасадорима земље Квинте, као и Кине и Русије, и више телефонских разговора са свима онима који су учесници у процесу дијалога“, изјавио је Вучевић.
Према његовим речима, намера Куртија је етнички чисто Косово без Срба и зато Срби на КиМ морају да буду максимално концентрисани и прибрани, да мирно бране своја људска права и слободе, које се гарантују свима у свету.
Вучевић је рекао да од када је СНС на власти, Србија је престала да се сагиње и извињава, а Срби са КиМ коначно верују свом државном руководству.
„Ми немамо право да се понашамо као политички неодговоран и неозбиљан народ, А грађани Србије знају једну истину, да је Александар Вучић био на власти 2004. и 2008. године, сигурно не би било ни погрома ни проглашења независности лажне државе Косово“, оценио је Вучевић.
На питање да ли КФОР може да заштити Србе на КиМ и да ли терор косовских параполицијских снага може да спречи Војска Србије, министар је рекао да Војска Србије има комуникацију са КФОР-ом, као и да је КФОР дао гаранције да ће обезбедити мир и да неће дозволити сукоб са српским становништвом.
„Добро је да имају вољу да чувају мир, али видели сте шта се дешавало на терену, онога јутра када су тзв. градоначелници у шест ујутру, у пратњи блиндираних и оклопних возила стигли на посао. И све што се даље дешавало само је појачало мој утисак да КФОР штити такозвану и самозвану косовску полицију и Куртијеве ‘узурпаторе демократије’ и нелегитимне председнике општина, изабране на контењер изборима“, оценио је Вучевић.
Он је истакао да Срби немају проблема са КФОРОМ, већ да имају проблем са окупацијом од стране албанске полиције из Приштине. „Довољно је да међународна заједница и КФОР лепо испрате ове Куртијеве лажне градоначелнике из контејнер избора и да испрате те њихове специјалце, да их спусте јужно од Ибра и да се смири ситуација. Војска Србије остаје до даљњег у највишем степену борбене готовости и спремна је да изврши задатак који добије од врховног команданда и председника Србије Александра Вучића“, казао је минисрар одбране.
Према његовим речима, Србија је максимално посвећена наставку политичког дијалога и нико не желе даљу ескалацију сукоба, али Србија ће учинити све да заштити свој народ. „Нећемо дозволити да се пређе црвена линија, а то значи да се пуца на наш народ, на децу, да им се одузима имовима и да се протерују са својих огњишта. Боримо се политички и дипломатски, и апелујемо да се сви дозову памети и утичу да се Курти призове здравом разуму“, закључио је Вучевић.
Danas na severu i zapadu sunčano, na istoku i jugu nestabilno

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: Грађани ће власт добијати на изборима, а не на улици се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.