Путин честитао Ердогану победу на председничким изборима

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 07:31

Путин честитао Ердогану победу на председничким изборима

Руски председник, Владимир Путин, честитао је Реџепу Тајипу Ердогану на победи на председничким изборима у Турској који су одржани јуче, наводећи да је то доказ да турски народ цени Ердоганов несебичан рад и независну спољну политику. Фото: Танјуг/Dmitry Azarov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << File) „Изборна победа је природан резултат вашег несебичног рада као шефа Републике Турске, јасан доказ о подршци турског народа вашим напорима да ојачате
државни суверенитет и водите независну спољну политику“,
рекао је Путин у поруци Ердогану, саопштио је Кремљ.
Путин је истакао да Русија веома цени лични допринос Ердогана јачању пријатељских руско-турских односа и
корисној сарадњи две земље у различитим областима, пренео је ТАСС.
Ердогану су честитали и званичници других земаља, укључујући председника Азербејџана и Узбекистана, премијера Мађарске и Либана, емира Катара, као и палестинског Хамаса.
ТРТ је јавила да је, након обраде гласачкиһ листића из 98,22 одсто гласачкиһ кутија, Ердоган добио 52,12 одсто гласова, а његов ривал Кемал Киличдароглу 47,88 одсто.
ТРТ је пренео да је излазност била 84,88 одсто.
Erdogan proglasio pobedu: Dobili smo odgovornost da vladamo narednih pet godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин честитао Ердогану победу на председничким изборима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.