Први резултати: Ердоган води на изборима у Турској

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 20:54

Први резултати: Ердоган води на изборима у Турској

Актуелни шеф државе Реџеп Тајип Ердоган, на председничким изборима у Турској, добио је 50,97 одсто гласова, док је главни опозициони кандидат Кемал Киличдароглу освојио 43,22 одсто, показују резултати на основу 71,91 одсто пребројаних гласова. Фото: AP Photo/Ali Unal Грађани Турске гласали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су данас на председничким и парламентарним изборима, који се сматрају једним од најзначајних за сто година модерне историје те земље.
Први резултати, на основу 71,91 одсто пребројаних гласова, показују да је актуелни шеф државе Реџеп Тајип Ердоган добио 50,97 одсто гласова.
Главни опозициони кандидат Кемал Киличдароглу освојио је 43,22 процената, преноси Хуријет.
Трећи кандидат на председничким изборима Синан Оган освојио је 5,3 одсто гласова.
Ако ниједан од кандидата не освоји више од 50 одсто гласова бирача на председничким изборима, двојица кандидата са највише гласова одмериће снаге у другом кругу, који ће бити одржан 28. маја.
Истовремено, на парламентарним изборима бориле су се 24 странке и 151 независни кандидат.
Према првим резултатима, Ердоганова Странка правде и развоја освојила је 37 одсто гласова, док је Киличдароглуова Републиканска народна странка освојила 23 проценатa.
Godišnjica obrazovanja Države Izrael

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први резултати: Ердоган води на изборима у Турској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.