Ђоковић након три сета победио Димитрова и изборио осмину финала мастерса у Риму

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 17:30

Ђоковић након три сета победио Димитрова и изборио осмину финала мастерса у Риму

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала мастерса у Риму, пошто је данас у трећем колу победио Бугарина Григора Димитрова 6:3, 4:6, 6:1. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini Меч је трајао два сата и 20 минута. Ово је био 12. међусобни дуел српског и бугарског тенисера, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а 11. тријумф Ђоковића.
Димитров је меч отворио брејком, али је Ђоковић узвратио рибрејком. Бугарин је у трећем гему имао три везане брејк лопте, али је Ђоковић успео да поведе 2:1. Српски тенисер је потом освојио још два гема за вођство 4:1. Ђоковић је у осмом гему при вођству од 5:2 пропустио три сет лопте, а Димитров је ипак смањио на 5:3. Најбољи тенисер света је потом на свој сервис стигао до 6:3 и 1:0 у сетовима.
Бугарин је повео 1:0 на старту другог сета, а онда је Ђоковић освојио три узастопна гема. Србин је повео 3:1, а потом и 4:2. Међутим, бугарски тенисер је освојио четири узастопна гема и изједначио је на 1:1 у сетовима.
Ђоковић је већ у првом гему трећег сета направио брејк, а онда је српски тенисер сигурном игром овај део меча добио резултатом 6:1.
Ђоковић ће у осмини финала мастерса у Риму играти са победником меча између Британца Камерона Норија и Мађара Мартина Фучковича.
Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 7.705.780 евра, а титулу брани Новак Ђоковић.
Đere u osmini finala Rima, Garin predao meč

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић након три сета победио Димитрова и изборио осмину финала мастерса у Риму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.