Тајланд: Општи избори изазов за премијера Прајута који је пучем дошао на власт

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 10:30

Тајланд: Општи избори изазов за премијера Прајута који је пучем дошао на власт

На Тајланду се данас одржавају општи избори, а очекује се да ће Тајланђани изаћи на биралишта у рекордном броју, као и да ће опозиционе странке остварити значајан успех неопходан за политичке промене осам година након што је садашњи премијер Прајут Чан-оча први пут дошао на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << власт након војног пуча 2014. године. Фото: Pixabay/Tik_Pitak Како наводи АП, Прајут се сада кандидује против ћерке политичара који је његов главни непријатељ, а аналитичари предвиђају да ће опозициона странка Пеу Таи, коју предводи 36-годишња Паетонгтарн Шинаватра, освојити већину у Доњем дому парламента који има 500 посланика.
Паетонгтарн је након гласања изјавила да је сваки глас важан за промене на Тајланду и изразила наду у повољан изборни резултат за њену странку.
Међутим, ко ће предводити наредну владу Тајланда неће зависити само до исхода данашњег гласања, јер ће премијер бити изабран у јулу на заједничкој седници Представничког дома и Сената који има 250 чланова.
Победник ће бити онај ко обезбеди најмање 376 гласова, а, по свему, судећи ниједна странка то неће успети сама.
У Тајланду право гласа има око 52 милиона грађана.
Godišnjica obrazovanja Države Izrael

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тајланд: Општи избори изазов за премијера Прајута који је пучем дошао на власт се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.