Немачка: Избори у Бремену, Шолцова СПД на путу да победи

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Maj.2023, 08:52

Немачка: Избори у Бремену, Шолцова СПД на путу да победи

Социјалдемократе (СПД) канцелара Олафа Шолца су на путу да победе на данашњим изборима у најмањој немачкој покрајини Бремен, што би могло мало да подигне рејтинг те странке који је у националним истраживањима јавног мњења пао за око 20 одсто у периоду од последњих савезних избора, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Ројтерс. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Агенција наводи да се резултати избора у Бремену сматрају индикатором расположења бирача у другим деловима Немачке.
Избори у покрајинама Баварска и Хесен, у којима живи четвртина од укупно 83,2 милиона Немаца, биће одржани у октобру, али Бремен је прва немачка покрајина у којој се одржавају избори и због тога ће резултати бити пажљиво анализирани. Анкете које су спроведене у Бремену показују да Шолцов СПД има 29-30 одсто подршке бирачког тела, што је за 10 процентних поена више него на националном нивоу, где је због пораста трошкова живота након избијања рата у Украјини популарност немачких социјалдемократа у паду, наводи Ројтерс.
Конзервативци су на другом месту са 26-28 одсто подршке бирача, што значи да би СПД могао делимично да ревитализује позицију у својим традиционалним упориштима.
На последњим изборима у Бремену 2019. године СПД је подржао конзервативце, иако је касније формирао владајућу коалицију заједно са Зеленима и крајње левичарском странком Левица да би кандидат СПД Андреас Бовеншулте био именован за градоначелника.
Turska: Otvorena birališta za predsedničke i parlamentarne izbore

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Избори у Бремену, Шолцова СПД на путу да победи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.