Тешки избори: Ове навике побољшавајуваше односе, али штете вашем здрављу

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 13:00

Тешки избори: Ове навике побољшавајуваше односе, али штете вашем здрављу

Нису сви односи идеални и нису сви компромиси добродошли… Фото: Unsplash/John Schnobrich Недавно истраживање је показало да „штетно“ понашање са романтичним партнером побољшава вашу везу, али уништава ваше здравље. Истраживачи са Универзитета у Цириху анализирали су парове, приметивши >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << како су учесници студије описали своја свакодневна искуства, понашања и друштвене интеракције.
Открили су да су они који су делили проблематично понашање са својим партнером, укључујући пушење, брзу храну и седећи начин живота, показали већу интимност и задовољство у вези.
Стручњаци су приметили да такво понашање дугорочно има штетне, па чак и смртоносне последице. Али не можете се сакрити од чињеница: уобичајене лоше навике позитивно утичу на односе, и то не некада у будућности, већ сада. Истраживачи верују да ово заједничко интересовање помаже у смањењу сукоба, повећању интимности и одржавању кохезије односа.
У данима када су парови показивали чешће понашање са здравственим проблемима (као што је лежање на каучу заједно по цео дан уместо да буду активни), пријавили су веће опште задовољство везом.
На крају, истраживачи су закључили да су парови вољни да се упусте у нездраво понашање „јер желе да се њихов партнер осећа боље“. Али да ли је игра вредна свеће – јер ће на крају утицати на ваше лично здравље?
Važno je naći meru, a za to služe prvenstveno roditelji i drugi odrasli u dečjem okruženju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тешки избори: Ове навике побољшавајуваше односе, али штете вашем здрављу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.