Кошаркаши Партизана нису искористили другу меч лопту, Реал изборио мајсторицу

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 08:59

Кошаркаши Партизана нису искористили другу меч лопту, Реал изборио мајсторицу

Кошаркаши Партизана поражени су у Београду од екипе Реала резултатом 85:78 (27:15, 18:27, 16:13, 24:23) у четвртом мечу четвртфинала плеј-офа Евролиге. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Реал је изједначио на 2:2 у четвртфиналној серији, која се игра на три победе. Партизан је после два меча у Мадриду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << водио 2:0, али је Реал изборио два тријумфа у Београду и дошао до мајсторице.
Најефикаснији у екипи Партизана у вечерашњем мечу био је Зек Ледеј са 25 поена, док је Јанис Папапетру додао 18. Код гостију, најбољи су били Валтер Таварес и Адам Ханга, који су постигли по 15 поена. Џанан Муса и Габријел Дек су убацили по 14 поена, а аргентински кошаркаш је доживео тежу повреду у последњој четвртини.
Мајсторица између Реала и Партизана биће одиграна 10. МАЈА од 21 сат у Мадриду. Победник овог меча играће у полуфиналу завршног турнира Евролиге против Барселоне, која је у четвртфиналу елиминисала Жалгирис.
Реал је боље ушао у меч и повео 4:0 у другом минуту. Реал је у шестом минуту стигао до двоцифрене предности 17:7. Мадридски клуб је у наставку прве четвртине казнио све грешке домаћег тима и у 10. минуту било је 27:13 за госте. Прва четвртина је завршена вођством Реала резултатом 27:15. Партизан је почетком друге четвртине смањио на 27:18, али је Реал тројком стигао поново до двоцифрене предности, 30:18. „Црно-бели“ су серијом 8:2 у 13. минуту пришли на 32:26. Партизан је у 16. минуту смањио вођство гостију на 34:32. Реал је прво полувреме решио у своју корист резултатом 45:42.
Гости су одржавали предност на старту другог полувремена, а Партизан је у 25. минуту први пут повео на мечу, 51:49. Екипе су се потом смењивале у вођству, али је Реал искористио грешке домаћег тима и у 29. минуту стекао предност од четири поена, 58:54. Реал је у последњу четвртину ушао с вођством од 61:55.
Гости су повели 63:55 на старту последње четвртине, а онда су кошаркаши Реала одржавали предност од четири до шест поена. Партизан је у 35. минуту смањио на 70:71. Међутим, кошаркаши Реала су на нешто мање од два минута стекли вођство од шест поена (80:74). Партизан је пришао на 80:78, али је Таварес погодио за два уз додатно слободно бацање (78:83). Кошаркаши Партизана нису успели да се врате у меч, а Реал је на крају славио са 85:78. „Црно-бели“ су на овој утакмици промашили чак девет слободних бацања, што је можда на крају било и један од узрока пораза домаћег тима.
Утакмица је почела минутом ћутања у знак сећања на страдале у оружаном нападу у основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду. Уместо химне, навијачи су у тишини подигли шалове и цвеће које су потом бацили на терен. Кошаркаш Партизана Данило Анђушић и играч Реала Најџел Вилијамс-Гос су се кратким порукама обратили навијачима у име својих тимова. Играчи Партизана су на терен изашли у црним мајицама на којима је писало име школе „Владислав Рибникар“. Кошаркаши Партизана су играли у потпуно црним дресовима, а на грудима је било исписано име ове основне школе. Пре утакмице, навијачи су испред Арене у тишини палили свеће и остављали цвеће. Присталице Партизана нису навијале у првом полувремену.
Осморо деце и радник обезбеђења убијени су у среду ујутро у оружаном нападу једног ученика у Основној школи „Владислав Рибникар“ у центру Београда. Рањено је шесторо ученика и једна наставница, а 13-годишњи нападач је ухапшен.
Dončić plaća troškove sahrane ubijenih u masakru u beogradskoj osnovnoj školi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркаши Партизана нису искористили другу меч лопту, Реал изборио мајсторицу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.