Данас локални избори у Великој Британији, тест за Сунакову владу

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 09:59

Данас локални избори у Великој Британији, тест за Сунакову владу

У Великој Британији данас се одржавају локални избори на којима се одлучује о више од 8.000 одборничких места у 230 локалних самоуправа широм Енглеске. Фото: Танјуг/UK Parliament/Jessica Taylor via AP Избори представљају једну од последњих прилика за мерење подршке јавности пред изборе на националном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нивоу који се очекују следеће године, пише Ројтерс.
Избори су такође први већи тест за премијера Ришија Сунака након године у којој су се владајући конзервативци суочили са низом скандала, штрајкова и економским хаосом, наводи агенција. Сунак, који је дужност премијера преузео прошле године, заслужан је за стабилизацију британске економије, међутим, процењује се да ће његова странка претрпети велике губитке на данашњим изборима.
Резултати неће директно утицати на владавину Ришија Сунака јер неће довести до промене већине у националном парламенту.
Како наводи Ројтерс, ово ће бити први избори у Енглеској на којима ће бирачи морати да покажу неки вид идентификације са сликом, како би могли да гласају, али прошлонедељно истраживање агенције YоуГов показало је да је четвртина бирача није свесна те промене.
Britanija: Snage bezbednosti spremne da obezbede krunisanje Čarlsa III

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данас локални избори у Великој Британији, тест за Сунакову владу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.