Јањић: Локални избори на северу Косова нису легитимни

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 12:30

Јањић: Локални избори на северу Косова нису легитимни

Душан Јањић из Форума за етничке односе изјавио је данас за Танјуг да локални избори на северу Косова нису легитимни из два разлога – јер није учествовало мањинско становништво које је већинско на тој територији и јер су прекршени темељи Бриселског споразума из 2013. године, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који се односе на локалне изборе. Фото: Танјуг/AP/Visar Kryeziu „По мом суду нису сигурно легитимни, а проблематично је и да ли су легални. Формално-правно они су легални по изборном закону, али ако се чита устав Косова, ако се зна да у уставу пише да за оно што није регулисано уставом важи Артисаријев план. Са друге стране да је ратификован као међународни уговор први Бриселски споразум, онда су они проблематични са становишта легалности јер је главни циљ избора интеграција Срба а не Албанаца“, оценио је он.
Сматра да су бојкотом избора, Срби послали јасну поруку да Београду не окрећу леђа, и да би Београд морао да рачуна на друге политичке странке и цивилно друштво са севера Косова, без ког не може да се уради ова врста мобилизације.
Od 2021. godine tzv. Kosovo napustilo 100.000 zaposlenih u privatnom sektoru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јањић: Локални избори на северу Косова нису легитимни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.