Ђурић: Локални избори на северу КиМ представљају увреду за демократију

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 16:28

Ђурић: Локални избори на северу КиМ представљају увреду за демократију

Амбасадор Србије у САД и бивши директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, изјавио је да начин на који се данас одржавају локални избори у полицијским станицама на северу Косова и Метохије, представља застој у процесу нормализације односа Београда и Приштине и „увреду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за демократију“.
Фото: Танјуг/Амбасада Србије у САД Ђурић је написао на Твитеру да „ниједан легитиман захтев српске заједнице заснован на договору није испуњен“ и да се положај косметских Срба континуирано погоршава већ годину и по.
Влада привремених приштинских институција „руга се“ међународној заједници, поништавајући постигнуте споразуме једностраним потезима на терену, истакао је Ђурић.
„Бизарно је видети (премијера привремених приштинских институција Аљбина) Куртија како иде стопама Слободана Милошевића“, написао је Ђурић.
Амбасадор Србије у Вашингтону указао је да је потребан потпуно другачији начин размишљања да би исходи били другачији.
У четири општине са српском већином на северу КиМ, данас се одржавају локални избори, на којима не учествују Срби.
Svega nekoliko Srba je izašlo na izbore na severu KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђурић: Локални избори на северу КиМ представљају увреду за демократију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.