Брнабић: Избори на КиМ у недељу су сумрак демократије

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 12:00

Брнабић: Избори на КиМ у недељу су сумрак демократије

Председница Владе Србије Ана Брнабић данас је оценила да су локални избори који се у недељу одржавају у четири општине на северу Косова и Метохије „коначни сумрак демократије“. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „Избори су коначни сумрак демократије и привида било какве владавине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << права на територији КиМ од када је воде привремене институције у Приштини, уз свесрдну помоћ међународне заједнице. Чак сам и донекле срећна, јер је то коначно крај једне шараде коју смо гледали читав низ претходних година“, рекла је Брнабић новинарима у Даблину, на питање како коментариссе изборе који се одрзавају у недељу.
Брнабић, која борави у дводнедној посети Републици Ирској, истакла је да на изборима учествује мање од два одсто становништва и да се то дешава неколико дана након што се обележава десет година од потписивања Бриселског споразума, као првог споразума о нормализацији односа, из којег Приштина, како је рекла, није испунила ниједну реч.
„Својим потписом је ЕУ гарантовала испуњење тачака Бриселског споразма, а од почетка прошле године Приштина директно крши и ускраћује основна права Србима на КиМ, на шта међународна заједница и ЕУ, као гарант, и сад ћуте и дају саопштење за медије“, рекла је Брнабић.
Поновила је апел председника Вучића да Срби на КиМ остану мирни, да покажу лицемерје Приштине у свом светлу и докле је дошла „квази- демократија“ коју ЕУ и САД правдају.
„Срби су достојанствено гледали, чекали владавину права и демократију, реакцију међунардоне заједнице и ево шта су дочекали, нека Приштина и међународна заједница прославе недељу као празник који заједно баштине“, закључила је Брнабић.
Vučić preneo Bramercu: Srbija dosledno za ostvarenje pravde, otkrivanje nestalih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Избори на КиМ у недељу су сумрак демократије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.