Кишидина странка повратила поверење гласача на локалним изборима

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 09:45

Кишидина странка повратила поверење гласача на локалним изборима

апанска владајућа Либерална демократска партија (ЛДП) победник је важних локалних избора, што је био први тест за владу премијера Фумија Кишиду, откако су се откриле везе његове партије са Унификационом црквом. Фото: Танјуг/AP/Jason DeCrow Кандидати ЛДП тријумфовали су на недељним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изборима за гувернере у префектурама, од Хокаида на северу, до Оите на југозападу, након чега су се појавила нагађања да би Кишида могао да сазове превремене опште изборе, пренео је „Гардијан“.
Избори за јапански парламент планирани су за октобар 2025. године, али неки политички аналитичари верују да би Кишида сада могао да се коцка и сазове превремене изборе, како би капитализовао добре резултате његове партије овог викенда.
ЛДП се претходних месеци суочавао са критикама због веза са Унификационом црквом, за коју се чуло и у свету након убиства бившег премијера Шинза Абеа у јулу прошле године.
Убица Тецуја Јамагами рекао је инспекторима да је пуцао у Абеа због његових веза са црквом, коју сматра одговорном за банкрот његове породице.
Подршка јавности Кишидином ЛДП нагло је опала у анкетама, пошто су јапански медији открили везе између црквених и партијских посланика и одборника, што је подстакло спекулације да је конзервативна верска група, основана у Јужној Кореји 1950-их, утицала на политичку агенду ЛДП.
Кишида је почео да враћа поверење гласача, јер је његова партија добила шест од девет гувернера, а бирало се још и шест градоначелника, као и локална власт у неколико десетина локалних управа.
Гласачи у осталим областима, укључујући Токио, изаћи ће на биралишта 23. априла.
Predsednici Sirije i Irana saglasni da „nestaje unipolarni svet“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кишидина странка повратила поверење гласача на локалним изборима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.