Суниог: ЕУ неће моћи да ангажује пуну изборну посматрачку мисију на северу КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Dec.2022, 20:53

Суниог: ЕУ неће моћи да ангажује пуну изборну посматрачку мисију на северу КиМ

Шеф Канцеларије Европске уније на Косову и Метохији Томаш Суниог изјавио је данас да ЕУ неће моћи да ангажује пуну изборну посматрачку мисију у четири општине на северу Косова, због кратког времена до њиховог одржавања, преноси Репортери. Фото: WikimediaComonns/Thijs ter Haar – Flickr Ванредни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << избори за градоначелнике четири општине на северу КиМ, Северне Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана, биће одржани 18. децембра, преноси Косово онлине.
Суниог је рекао да са властима у Приштини блиско разговарају о припремама за расписане изборе у четири северне општине, као и да се консултују са Централном изборном комисијом (ЦИК) и другим органима.
Изборна посматрачка мисија Европске уније на КиМ предложила је властима у Приштини 23 препоруке.
Препоруке се фокусирају на регистрацију бирача ван КиМ, ефикасан надзор финансирања партија, изборно оглашавање на онлајн платформама, чишћење бирачких спискова и друге препоруке.
Шеф Изборне посматрачке мисије ЕУ на КиМ Лукас Мандл рекао је да би препоруке могле да унапреде предстојеће изборе и ојачају демократске институције.
Мисија за посматрање избора Европске уније је независно и неутрално тело чији је мандат да процени изборни процес у складу са међународним изборним стандардима, преноси Косово онлине.
Švajcarska ozbiljno oslabljena pred odlučujući duel sa Srbijom!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суниог: ЕУ неће моћи да ангажује пуну изборну посматрачку мисију на северу КиМ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.