Јеремић: Отворена врата Африке

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2011, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Јеремић: Отворена врата Африке

АДИС АБЕБА -

"Имали смо данас изузетно успешне састанке са више од 30 представника афричких земаља", изјавио је ФоНету у Адис Абеби министар спољних послова Србије Вук Јеремић и нагласио да су Србији врата Африке поново отворена.

"Огромна већина држава тог континента >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << биће присутна на састанку несврстаних у септембру у Београду", прецизирао је Јеремић, после другог дана заседања Извршног савета Афричке уније.

Јеремић је истакао да сада постоји велика шанса, поготово за српску привреду и њена предузећа.

"Надам се да ће из изванредних политичких односа које имамо са афричким земљама и онима које смо успели да обновимо у протеклих неколико година бити много прилика за нашу економију", нагласио је Јеремић.

Како је напоменуо, било је речи и о Косову, када је афричке саговорнике упознао са најновијим развојем догађаја.

Велики број афричких земаља, према речима Јеремића, под притиском је да призна Косово, "али упознали смо их са правим стањем ствари, као и са извештајем Дика Мартија, за који је мало ко знао, док га нисмо овде представили".

Јеремић је изразио уверење да Србија може у будућности да рачуна на подршку великог броја афричких земаља.

"Мислим на подршку по свим питањима, али пре свега на ону која је за нашу земљу најважнија, а то је непризнавање независности Косова", закључио је Јеремић.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.