Дачић: Логична идеја да на београдским изборима идемо са СНС

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 20:31

Дачић: Логична идеја да на београдским изборима идемо са СНС

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да је очигледно да ће се на предстојећим београдским изборима такмичити „два фронта“ и да је логично да постоје идеје и разговори да његова странка наступи на тим изборима заједно са Српском напредном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << странком (СНС). Фото: Танјуг/AP/Burhan Ozbilici
Гостујући на Б92, Дачић је рекао да је и он сам износио такве идеје за прошле и претпрошле изборе.

„У условима када се одлучује о нечему што је од историјског значаја за Србију и за Београд, када се одлучује о томе не само како ће се Београд развијати у наредном периоду, него да можете да дођете у опасност да се неки пројекти зауставе или да дође до велике политичке нестабилности, па да онда дође до парализе рада градских органа власти, онда видите да су то значајни државни разлози који представљају добру основу за окупљање на том плану“, поручио је Дачић.
Он је као карикатуралне одбацио захтеве опозиције да се избори не одрже у време празника.
Подсетио је да је опозиција прво тражила ванредне републичке и београдске изборе, а када их је добила, како је рекао, проналазе разлоге зашто им одговара или не одговара неки датум.
„Сваки датум који је у оквиру законског и уставног рока је потпуно легалан и легитиман. Шта сада то значи да је важније да неко иде на море или на планину од неких државних и националних разлога као што су избори“, рекао је Дачић. Додао је да се иза таквих захтева не крије озбиљна политика и да, ако би избори били 2. јуна, да би то одложило конституисање парламента и избор владе.
Сем тога, сматра Дачић, то ништа неће променити у резултатима избора.
„Они ће на тим изборима да изгубе. Али у питању је већ унапред тражење неког алибија за лошије изборне резултате. Сва истраживања јавног мњења говоре да су они изгубили значајну подршку у ових неколико месеци, чак и ону коју су имали. Али они тврде да је то манипулација власти“, наводи Дачић.
Додао је да треба да се што пре изабере председник Скупштине Србије који ће расписати нове изборе и да они треба да се одрже што пре.
„Управо зато да не бисмо имали још неколико месеци парализе рада београдске скупштине, односно да не постоје скупштински органи и извршни органи власти у Београду. Зато мислим да је интерес свих да се иде на изборе што пре“, констатовао је Дачић.
Додао је да се воља народа сигурно неће променити од 28. априла до, на пример, 20. маја, већ да опозиција тражи алиби за нови изборни неуспех и да није научила лекције из децембарских избора.
Si čestitao rođendan Vučiću: Vi ste političar sa strateškom vizijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић: Логична идеја да на београдским изборима идемо са СНС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.