Дачић: Спремни смо да разговарамо о заједничком наступу са СНС на БГ изборима

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 18:01

Дачић: Спремни смо да разговарамо о заједничком наступу са СНС на БГ изборима

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је та странка спремна да разговара са Српском напредном странком о заједничком наступу на поновљеним београдским изборима. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Разговараћемо међусобно око тога како ће се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наступити на изборима. Ја сам и раније говорио да би евентуално у случају укрупњивања опозиционалних странака и опозиционалних блокова требало можда размишљати о неком заједничком наступу. Тако да ми смо спремни да разговарамо и о том неком заједничком наступу на градским изборима и на овим локалним изборима који након тога следе“, изјавио је Дачић у Анталији, где као министар спољних послова учествује на Анталијском дипломатском форуму.
Он је тако одговорио на питање новинара шта је став СПС-а по питању поновљених избора, додавши да је јасно да постоји довољан број одборника који би чинили већину у градској скупштини, али да је „заједнички став да се не иде на тако нешто, да се не би се постављало питање легитимитета“. Упитан којој функцији се нада у новој Влади Србије, Дачић је одговорио да није било још говора о кадровским решењима и подсетио да његова странка у понедељак иде на консултације са председником Вучићем.
„Неспорно је да смо ми још раније разговарали да ћемо наставити сарадњу (са СНС). Ми смо поносни на све оно што смо позитивно остварили и сматрамо да би било веома битно да наставимо ту сарадњу, пре свега окупљени око заједничких циљева. То је и основа и да на пример и заједно учествујемо на неким изборима, наравно уз очување идентитета сваке од политичких странака. Али у смислу настављања сарадње и разговора о неким конкретним питањима нисмо до тога стигли“, рекао је Дачић.
Šapić: Odlučili smo da idemo na nove izbore, sa kampanjom se kreće već u nedelju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић: Спремни смо да разговарамо о заједничком наступу са СНС на БГ изборима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.