Бајден и Трамп победили на страначким предизборима у Мичигену

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 09:04

Бајден и Трамп победили на страначким предизборима у Мичигену

 Председник САД, демократа Џозеф Бајден, и главни фаворит за републиканску председничку номинацију Доналд Трамп забележили су победе на страначким предизборима у савезној држави Мичиген, показују пројекције резултата телевизије Си-Би-Ес (CBS). Фото: Танјуг/AP Photo/Charlie Neibergall Према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пројекцијама CBS-а, на основу 51 одсто пребројаних гласова, Бајден је добио 80 одсто подршке у Мичигену, а неопредељених је било 16 одсто.
Трамп је добио 67 одсто подршке у Мичигену у односу на 27 одсто колико је добила Хејли на основу 62 одсто пребројаних гласова.
Бајден је победио конгресмена из Минесоте Дина Филипса, јединог иоле озбиљног ривала у борби за председничку номинацију Демократске странке.
Бајден је већ забележио победе на предизборима у Јужној Каролини, Невади и Њу Хемпширу.
Трампу је победа у Мичигену била пета убедљива победа у борби за републиканску номинацију.
Тријумф у Мичигену над противкандидаткињом Ники Хејли, бившом америчком амбасадорком у Уједињеним нацијама, дошао је након победе у њеној матичној држави Јужној Каролини.
 
Bajden: Izrael će izgubiti međunarodnu podršku ako ne ublaži stav o Gazi

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Бајден и Трамп победили на страначким предизборима у Мичигену се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.